Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.05.2016.

14:28

Mogu li Španci opet pokoriti Evropu?

Dva španska kluba igraće u finalu Lige šampiona, isto mogu da ostvare dva predstavnika i u Ligi Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Mogu li Španci opet pokoriti Evropu?
Foto: Getty images

Fudbaleri Sevilje, branioci titule dočekuju Šahtjor u revanšu polufinala, nakon odličnih 2:2 u Ljvovu.

Mnogo teži zadatak imaće Viljareal, koji gostuje velikom Liverpulu na Enfildu, nakon minimalnog trijumfa na svom El Madrigalu.

Poslednji put u finalu LE dva španska kluba su igrala 2012. u Bukureštu, kada je Atletiko Madrid savladao preteču Atletik Bilbao 3:0.

U međuvremenu su Španci osvojili još dve titule, obe Sevilja u protekle dve sezone, a i ove ekipe sa Pirineja dominiraju u takmičenju.

"Zadovoljni smo što igramo u polufinalu, ali imamo svoju šansu pa ćemo se boriti za još više. Očekujem drugaliji Liverpul nego u prvom meču, Klop će možda promeniti nekoliko igrača, ali to neće uticati na nas. Znamo koliko su opasni, važno je kako ćemo odgovorit", rekao je trener Viljareala Marselinjo Garsija Toral.

Liverpul je pod velikim pritiskom uoči revanša, jer ukoliko ne osvoji Ligu Evrope i tako se domogne Lige šampiona, neće igrati u Evropi sledeće sezone.

"Ako budemo igrali najbolje što možemo, plasiraćemo se u finale. Imam mnogo pozitivnih znakova o kvalitetu igrača. Spremni smo. Od oktobra se spremamo da odigramo savršeno ovakvu utakmicu. Ovo predstavlja ceo svet za Liverpul. Ali nema protiska, uradićemo sve što je do nas", rekao je Jirgen Klop.

Sevilja je već dve sezone igrala LŠ hazvaljujući osvajanju LE, pa želi da to učini i ove.

"Moramo biti spremni da se namučimo da bismo pobedili. Niko ništa nije ostvario bez muke", rekao je trener Andalužana Unaj Emeri.

Šahtjor ne može da računa na titulu u Ukrajini, pa i prograni tim iz Donjecka vidi Ligu Evrope kao sigurnu kartu za Ligu šampiona.

"Sevilja nema mlade igrače, nego iskusne koji su igrali za mnoge velike klubove. Na čelu tima je trener koji sjajno analizira rivala i postavlja igru. Videćemo kako će se utakmica razvijati, to će odrediti naše opcije i kako ćemo igrati", rekao je trener "rudara" Mirčea Lučesku.

Obe utakmice revanša polufinala Lige Evrope igraju se od 21:05 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve