Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.05.2016.

14:00

LŠ: Oporavljeni Ronaldo čeka 'Građane'

Malo pre ponoći saznaćemo ime drugog finaliste Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

LŠ: Oporavljeni Ronaldo čeka 'Građane'
Getty Images

Svoje mesto u velikom finalu već je obezbedio Atletiko Madrid, pobedivši minhenski Bajern (1:0, 1:2), a ostaje da vidimo ko će im biti protivnik na Đuzepe Meaci 28. maja.

Madridski Real dočekaće od 20.45 Mančester Siti na Santijago Bernabeuu, a obe ekipe kreću od nule pošto je prošlonedeljni duel na Etihadu završen bez pogodaka.

'Kraljevski' klub, desetostruki prvak Starog kontinenta, se po rekordni 27 put nalazi među četiri najbolja tima Evrope, a u dosadašnjim učešćima u polufinalima ima polovičan učinak – po 13 puta su prošli, odnosno ispadali.

S druge strane, 'Građani' igraju istorijsku sezonu u elitnom takmičenju jer su po prvi put našli u četvrtini finala, a sada i polufinalu.

Zinedin Zidan, trener domaćina, neće moći da računa na Karima Benzemu i Kazemira, ali vest koja je obradovala sve jeste da je Kristijano Ronaldo u potpunosti spreman.

"Kristijano je dobro, 100 odsto je spreman. Nema nikakvog rizika, najnormalnije trenira, a napredak je bio vidljiv tokom nedelje. On je igrač koji vodi računa o sebi i brzo se oporavlja. Što se samog meča tiče, bila bi katastrofa ukoliko ne bismo prošli dalje, iako će ovaj susret biti daleko teži od onog prvog. Oni imaju odlične igrače, pogotovo napred, ali mi ćemo – kao i uvek – igrati naš fudbal. Ne možemo da razmišljamo na način da ćemo dati dva ili tri gola u prvih 15 minuta, ali znam da ćemo se napatiti od prvog po poslednjeg. Sve u svemu, moramo biti strpljivi i mirni", smatra Zidan.

Kod gostiju, u timu sigurno neće biti Davida Silve i Pabla Sabalete, dok je nastup Jaje Turea pod velikim znakom pitanja, iako je doputovao u Madrid.

"Naš cilj je da se plasiramo tamo gde nikada ranije nismo bili – u finale. Verujemo u svoje mogućnosti i očekujemo da ih potvrdimo. Uvek je dobro vratiti se na Bernabeu, za koji me vežu veoma lepa sećanja. Pritisak na njemu je uvek veliki, ali mi imamo karakter i ekipu koja može da slavi u Madridu. Takođe, imamo priliku da ispišemo novu istoriju kluba, a da bismo do toga došli moramo da odigramo veoma dobro. Trudićemo se da imamo loptu u nogama i da napadnemo od prvog minuta. Veliki mečevi se odlučuju od strane najbolji, ali mi moramo da igramo protiv svih – i u odbrani i u napadu – a ne samo protiv Kristijana", rekao je Manuel Pelegrini, bivši trener Reala, a sada Sitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d