Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.05.2016.

10:55

Ronaldo: Sviđalo vam se ili ne – deo sam istorije

Kristijano Ronaldo, jedan od najboljih igrača današnjice, kaže da nema sumnju da će biti upamćen kao jedan od najboljih fudbalera u istoriji.

Izvor:

Autor:

Ronaldo: Sviđalo vam se ili ne – deo sam istorije
Getty Images

Spektakularni Portugalac pomera granice fudbala duže od decenije, osvojio je sve igrajući za lisabonski Sporting, Mančester Junajted i Real Madrid, postigavši za to vreme preko 500 pogodaka u svim takmičenjima.

"Ne sumnjam da ću ući u istoriju fudbala. Svidelo se to ljudima ili ne – brojevi govore sami za sebe. Biću rame uz rame sa ostalim velikanima. Nekima se taj podatak sviđa više, nekima manje, ali ja nemam ni najmanju sumnju da sam već deo tog društva", rekao je Ronaldo, "Oduvek sam verovao da sam poseban igrač, čak i kada sam počinjao u Sportingu. Osećao sam da ću pre ili kasnije biti profesionalac na najvišem nivou. S druge strane, nisam ni pomišljao da će se sve tako brzo odvijati, ali sam se oduvek spremao za tako nešto – talenat je bio tu".

Takođe, osim nacionalnih titula, dve Lige šampiona i tri 'Zlatne lopte' – momak sa Ostrva Madeira najbolji je strelac u istoriji Lige šampiona sa 93 gola.

"Oduvek sam radio veoma vredno, verovao sam u svoj potencijal – počev od Sportinga, preko Mančestera, do Madrida – razvijajući se sve više i više kao igrač, osoba i ljudsko biće. Uživao sam u svom radu. Navijači uvek žele da vide dobar meč, sa puno golova očigledno, a to je moj posao. Da pobeđujem, igram dobro, postižem što više golova je moguće, pomažem svom timu i uživam. Uživam je reč koju bih posebno podvukao jer upravo ona najbolje opisuje fudbal – sreća, strast, ali i različitost", jasan je Portugalac.

Za kraj, Kristijano, koji ima titulu vicešampiona Evrope sa Portugalom iz 2004, ističe značaj uticaja na njegovu karijeru igrača kao što su Fernando Kouto, Rui Košta i Luiš Figo, ali i kaže da nikada nije imao idola.

"Da budem iskren, nikada se nisam previše ugledao na nekoga u želji da budem kao oni. Bilo je nekoliko sjajnih igrača koji su prošli kroz ekipu Sportinga, ali sam ja uvek gledao dalje u budućnost. Već sam razmišljao o nacionalnom timu. Smatrao sam da je igranje u velikom temu teško, ali sam isto tako verovao da je to nešto što bez problema mogu da činim. S druge strane, igranje za svoju zemlju je daleko, daleko teže. Kao što sam rekao, sve se odvijalo jako brzo... Potpisao sam za Mančester Junajted, da bi se uskoro našao i u reprezentaciji, a tamo sam se našao među veličinama kakve su Fernando Kouto, Rui Košta i Luiš Figo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve