Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.05.2016.

09:29

Simeone: Da su pogodili penal...

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone smatra da su penali bili ključni faktor revanša polufinala Lige šampiona sa Bajernom.

Izvor: AK

Autor: AK

Simeone: Da su pogodili penal...
Foto: Getty images

Obe ekipe su promašile po jedanaesterac u Minhenu, gde je Bajern slavio 2:1, ali je Atletiko prošao zahvaljujući golu u gostima, jer je slavio 1:0 kod kuće.

"Da su pogodili penal za 2:0 bilo bi veoma teško, a mi bismo sve rešili da je pogodio Tores. Bili smo očajni u završnici, ali smo se nosili hrabro i na kraju se radovali", rekao je Simeone.

Bajern je dominirao tokom celog meča na Alijanc areni, ali nije uspevao da probije sjajnu odbranu Atletika.

"Video sam silan Bajern, presing, igru, brzinu, intenzitet. Bili su fantastični u prvom poluvremenu, mi smo malo reagovali. U drugom nije bila ista igra, bili smo ujednačeniji, mi smo odlično igrali kontre", dodao je Argentinac.

Atletiko se plasirao u finale LŠ drugi put u poslednje tri godine, 2014. je poražen od gradskog rivala Reala posle produžetaka, pa će sada imati drugu šansu da prvi put postane prvak Evrope.

"Liga šampiona je spektakularno takmičenje, veoma teško. Savladati dva od tri najbolja tima na svetu donosi dosta muke i patnje. Ali igra se 180 minuta", zaključio je Simeone.

U drugom polufinalu u sredu se u Madridu sastaju Real i Siti, nakon 0:0 u Mančesteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve