Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.05.2016.

08:13

Savićević o Kosovu: Izmišljotine Albanaca

Dejan Savićević, legenda jugoslovenskog fudbala, izjavio je da su tvrdnje albanskih medija da je podržao prijem Kosova u UEFA izmišljene i senzacionalističke.

Izvor:

Autor:

Savićević o Kosovu: Izmišljotine Albanaca
Getty Images

"Stav Fudbalskog saveza Crne Gore po ovom pitanju bio je principijelan, odnosno da se mora poštovati Statut UEFA, što se nije desilo u ovom slučaju. U pravcu poštovanja odredbi Statuta išla je i moja diskusija na Kongresu. Razne dezinformacije koje su se pojavile u pojedinim medijima nakon glasanja na Kongresu, a koje se odnose na stav FSCG po pitanju prijema FS Kosovo u članstvo UEFA, izmišljene su i proizvod senzacionalističkog nagadjanja tih medija", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore za sajt FSCG.

Podršku Savićeviću pružio je i predsednik FSS Tomislav Karadžić rečima da je on legenda srpsko-crnogorskog fudbala i da je jedini, uz predstavnika švajcarskog saveza, javno, za govornicom Kongresa branio stav FSS.

Evropska fudbalska unija je, nasuprot sopstenom Statutu, primila Kosovo kao svoju 55. članicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d