Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.05.2016.

13:58

Najmlađi Mesijev fan morao da napusti Avganistan

Porodica avganistanskog dečaka, koji je postao poznat po velikoj ljubavi prema Lionelu Mesiju, morala je da napusti Avganistan zbog stalnih telefonskih pretnji

Izvor:

Autor:

Najmlađi Mesijev fan morao da napusti Avganistan
Mahdy Mehraeen/UNICEF via AP

Dečak Murtaza Ahmadi postao je poznat kada je objavljena njegova fotografija kako nosi Mesijev dres napravljen od najlonske kese.

On je posle toga dobio na poklon potpisan dres zvezde Barselone.

Njegov otac, Muhamed Arif Ahmadi rekao je da je porodica morala da se preseli u Pakistan zbog pretnji.

"Život je za nas postao patnja", rekao je Ahmadi i dodao da njegova porodica nije želela da napusti Avganistan, ali da su pretnje iz dana u dan postajale ozbiljnije.

On je naveo da se plašio da će njegov sin biti kidnapovan, pošto je stekao veliku popularnost na internetu. Porodica je prvo otputovala u glavni grad Pakistana Islamabad, ali tamo nije mogla dugo da ostane, zbog velikih troškova.

"Prodao sam sve što sam imao i odveo porodicu iz Avganistana kako bih spasio život moga sina, ali i živote ostatka porodice", rekao je Ahmadi.

Na početku godine Fudbalski savez Avganistana je obećao da će organizovati susret između Murtaze i Mesija, koji je i ambasador UNICEF dobre volje. Takođe, bilo je i najava da će Mesi doći u Avganistan, ili da će Murtaza otputovati u Španiju u posetu Barseloni.

Ahmadi je rekao da se ništa od toga nije ostvarilo.

"Ali, Murtaza se i dalje nada da bi jednog dana mogao da upozna svog heroja Mesija", rekao je Ahmadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve