Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.05.2016.

13:00

LŠ: Bajern ili Atletiko – ko će u finale?

Došlo je vreme da saznamo ime prvog finaliste Lige šampiona za sezonu 2015/2016.

Izvor:

Autor:

LŠ: Bajern ili Atletiko – ko će u finale?
Beta/AP

Od 20.45 na programu je prvi revanš meč polufinala elitnog takmičenja – kada će u Minhenu domaći Bajern dočekati madridski Atletiko i pokušati da anulira minimalni poraz sa Visente Kalderona. .

Bavarci žele u svoje četvrto finale u poslednjih šest sezona, dok 'Jorgandžije' sanjaju osvetu za poraz u finalu Kupa šampiona 1974. godine.

Drugi polufinalni par na programu je u sredu u istom terminu na Santijago Bernabeuu, gde će Real Madrid dočekati Mančester Siti – posle duela bez golova na Etihadu.

Atleti je dobio poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, a da pri tom nije primio pogodak 602 miniuta.

S druge strane, Bajern je izgubio samo dva puta na domaćem terenu – u poslednja 23 susreta – sa španskim timovima kod kuće.

"Ne smemo da razmišljamo o tome koliko golova je potrebno da postignemo. Pre svega, moramo da razmišljamo kako da se dobro branimo i kontrolišemo ritam utakmice. Ono što želimo jesu posed i golovi. Atleti se brani veoma dobro, ali su isto tako odlični i u fazi napada. Komplikovano je igrati protiv tima koji igra tako. Poznaju se veoma dobro, ali sam siguran da ćemo stvarati šanse – iako možda ne previše", kaže Đozep Gvardiola.

Šampion Nemačke propustio je priliku da za vikend potvrdi četvrtu uzastopnu titulu u Bundesligi, remijem sa mehengadbaškom Borusijom na 'Alijanc Areni', dok je Atletiko upisao minimalan trijumf sa drugim timom protiv Rajo Valjekana.

"Fudbal je fantastičan sport i postoji toliko različitih načina da ga igrate, naravno – zavisno od igračkog kadra kojim raspolažete. Sav naš rad prethodnih godina se sada isplaćuje. Imamo iskusne momke, pomešane sa nekolicinom novih igrača i stvarno je veliko uživanje raditi sa njima. Bili smo dovoljno oštri u prvom meču, a videćemo kolika će ta oštrina biti u Minhenu, što ima veze i sa njihovom oštrinom. Svaka utakmica je drugračija, ali mi želimo da pobedimo, to je naš plan", rekao je Dijego Ćolo Simeone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve