Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.05.2016.

11:56

Novinari izabrali: Vardi je najbolji igrač PL

Fudbaler Lestera Džejmi Vardi proglašen je najboljeg igrača sezone u Premijer ligi po izboru novinara.

Izvor: MN

Autor: MN

Novinari izabrali: Vardi je najbolji igrač PL
Getty Images

On je ovo priznanje osvojio sa 36 posto glasova, ispred saigrača Rijada Mahreza i Ngoloa Kantea. U konkurenciji su bila još četvorica fudbalera „lisica“, Deni Drinkvoter, Deni Simpson, Ves Morgan i Kasper Šmajhel.

Vardi je postao prvi igrač Lestera koji je osvojio ovu nagradu koja se dodeljuje od 1948, ali i prvi Englez još od 2011. i Skota Parkera koji je dobio ovo priznanje.

Engleski napadač postigao je 22 gola ove sezone za tim Klaudija Ranijerija koji je na korak do osvjanja trofeja u domaćem šampionatu.

Vardi je postavio i novi rekord u Premijer ligi sa 11 uzastopnih mečeva na kojima je postigao pogodak, prestigavši Ruda van Nistelroja.

"Velika je čast dobiti ovako prestižnu nagradu i da se moje ime nađe pored nekih neverovatnih igrača. Hvala svima koji su glasali za mene. Hvala i mojim saigračima, koji su razlog što sam ovo postigao. Ovo je neverovatna sezona za sve nas u Lesteru, bazirali smo se na timski radi, a ne na pojedince. Hvala i menadžeru i stručnom štabu, kao i navijačima na podršci. Potpuno smo fokusirani da što bolje završimo sezonu koju nikada nećemo zaboraviti", rekao je Vardi.

Prethodno je njegov saigrač Rijah Mahrez proglašen najboljim od strane igrača engleskog šampionata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve