Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.05.2016.

11:39

Ne raduju se svi Lesterovoj tituli

Pred start sezone engleske Premijer lige kladionice su bile ubeđene da ne postoji šansa da Lester postane šampion.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Ne raduju se svi Lesterovoj tituli
Photo Illustration by Scott Barbour/Getty Images

Kladionice su davale astronomske kvote Lester – verovatnoća je bila 2.000:1, a u nekim slučajevima i 5.000:1.

Po kvotama u kladionicama, veća verovatnoća je bila da će Džastin Biber postati predsednik Amerike nego da će Lester osvojiti titulu. Manji koeficijent je bio i da će Elvisa Prislija pronaći živog.

Bukmejkeri na Ostrvu su se žestoko promašili ovaj put i zbog toga će kladionice morati da plate više od 50 miliona funti ako Ranijeri i družina podignu pehar, jer su šanse za titulu sada veće od 96 procenata.

"Bukmejkeri su mislili da su pametni kada su dali tako visoke kvote. Verovali su da je to nemoguće. Ovo što će se dogoditi zauvek će promeniti ponude u budućnosti. Nikada više neće biti ovako velika isplata", rekao je Sajmon Kler, potparol kladionice "Koral".

"Ako golfer osvoji najveći turnir, a kvota na njega je 500:1, to je sjajan rezultat za bukmejkere jer se niko nije kladio na njega. Jedinstvena stvar sa Lesterom jeste to što su ljudi uplaćivali i tokom sezone, a mi smo i u oktobru davali kvotu 2.000:1".

"Koral" je od uplata zaradio 550.000 funti, ali je mogući dobitak uplatilaca preko 2,2 miliona, što znači da bi već danas minus mogao da iznosi 1,7 miliona funti.

"Ova situacija će promeniti način na koji dajemo koeficijente. Bukmejkeri nikada više neće nuditi 5.000:1", zaključio je Kler.

Lester ima priliku da tokom vikenda osvoji senzacionalnu titulu u Premijer ligi – sve će biti gotovo ako u subotu savladaju Mančester Junajted, ali u slučaju da ne trijumfuju, pehar će biti u njihovim rukama ukoliko Totenhem ne savlada Čelsi u ponedeljak.

"Skajbet", koji je sponzor svih fudbalskih liga osim Premijer lige, izgubiće više novca ako se ’Lisice’ budu radovale.

"Kao glavni sponzor mi imamo veću grupu korisnika od nedavno promovisanih klubova, pa ćemo najteže biti pogođeni ako njihove ekipe osvoje ligu", istakao je Dejl Tempest ispred kladionice kojoj preti gubitak skoro 5 miliona funti, a koja je već isplatila više od 1.100.000 engleskih novčanica igračima koji nisu želeli da rizikuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d