Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.04.2016.

17:00

Partizan rutinski, Golubović i Brašanac strelci

Fudbaleri Partizana pobedili su čačanski Borac sa 2:0, u utakmici 33. kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan rutinski, Golubović i Brašanac strelci
Starsport

Tim Ivana Tomića rutinski je slavio protiv gostiju iz Čačka, iako duel u Humskoj nije bio preterano zanimljiv.

Crno-beli su tokom cele utakmice imali inicijativu i znatno veći posed lopte, a golove su postigli Golubović i Brašanac.

Mladi fudbaler crno-belih je u nadoknadi prvog dela postigao prvi gol posle dobre reakcije u petercu, a Brašanac je 17 minuta pre kraja rešio meč sa penala koji je prethodno iznudio Nemanja Mihajlović.

Partizan sada na trećem mestu na tabeli ima 31 bod, 11 manje uz meč više od Crvene zvezde i pet manje od Čukaričkog, dok je Borac ostao pretposlednji u plej-ofu sa 23 boda.

Tok meča:

Crno-beli su od starta utakmice krenuli ofanzivno, pa se u prvih desetak minuta igrali uglavnom na poslednjoj trećini terena ispred gola Borca. Prvu veliku priliku Partizan je imao u 15. minutu, Božinov je lepo odložio loptu sa Golubovića koji je iz trka ipak šutirao pored gola.

Tri minuta kasnije ponovo su Božinov i Golubović kombinovali, mladi igrač je pokušao glavom ovoga puta, ali je ponovo bio neprecizan.

Gosti iz Čačka su u prvom poluvremenu u samo nekoliko navrata prešli na polovinu domaćina. Sa druge strane, Partizan je napadao, ali je teško dolazio do prilike.

U 37. minutu sjajnu šansu imao je Golubović. Bandalovski je dobro šutirao iz okreta, golman Borca je odbio loptu na koju je natrčao Golubović i nije uspeo da pogodi prazan gol.

Dva minuta kasniej i Borac je mogao do gola. Vujaklija je imao odličnu poziciju sa oko 16 metara, ali je njegov šut izblokiran. Pritisak Partizana se isplatio u 46. minutu. Mihajlović je šutirao sa leve strane, golman Borca je odbranio, ali je Golubović natrčao i smestio loptu u mrežu – 1:0.

Početkom nastavka Borac je pokušao da stigne do brzog izjednačenja i bio je veoma blizu u 50. minutu. Posle kornera sa desne strane Maslać je uhvatio poluvolej, a lopta se posle odbitka od Bogosavca odbila u stativu i Partizan je preživeo.

Crno-beli su do 2:0 mogli u 55. minutu. Mihajlović je dobro prošao po levoj strani, vratio je loptu do Brašanca koji je gađao donji desni ugao gola Borca, ali nije pogodio.

Usledilo je desetak minuta bez prilika, a onda je u 73. minutu Partizan rešio meč. Mihajlović je iznudio faul u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na penal, a siguran izvođač bio je darko Brašanac – 2:0.

Do kraja meča Partizan je lako sačuvao prednost. Gosti nisu previše pokušavali da napadnu, pa je do kraja ostalo 2:0 za crno-bele.

Partizan: Šaranov, Bandalovski, Jovanović, Stevanović Miladin, Bogosavac, Everton, Brašanac, Ilić, Golubović, Mihajlović, Božinov.
Borac: Bajić, Tanasin, Krstić, Maslać, Kostić, Balabanović, Petraci, Jovanović, Zorić, Zec, Vujaklija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve