Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.04.2016.

19:45

Bleda predstava, Hart spasao Siti poraza

Fudbaleri Mančester Sitija i Real Madrida remizirali su bez golova, u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Bleda predstava, Hart spasao Siti poraza
Foto: Getty images

Meč na Etihadu nije bio dostojan ove runde elitnog takmičenja, bez obzira što nije igrao Kristijano Ronaldo.

Oba tima su potpuno razočarala, odigrala daleko od očekivanog nivoa, a nešto konkretno viđeno je tek u samoj završnici kada je Raal posle dva prekida imao sjajne gol šanse, ali se isprečio Džo Hart.

Red je pohvaliti defanzivne igrače oba tima, Ramos i Pepe s jedne, a Kompani i Otamendi s druge strane su delovali sigurno u svojim kaznenim prostorima, uz sjajnu podršku zadnjih veznih Kazemira, Modrića, te Fernanda i Fernandinja.

Posebno je razočarao domaći tim, pre svega što je osim Ronalda Real tokom meča ostao i bez drugog najboljeg strelca Karima Benzeme.

Siti je delovao bezidejno u napadu, sa potpuno odsečenim Kunom Aguerom iz igre nije delovalo da postoji način da savlada Kejlora Navasa.

S druge strane Real se mučio u borbi na sredini terena, Bejl nije imao pravu podršku u napadu, da bi 15-ak minuta pre kraja Hese neočekivano pogodio prečku. To je probudilo goste koji kreću u seriju napada, oni donose samo kornere koji su mogli rešiti meč.

Prvo je sa peterca glavom šutirao Kazemiro, ali je Hart intervenisao nogama, da bi nekoliko minuta kasnije lopta pala pravo ispred usamljenog Pepea, koji sa svega nekoliko metara šutira direktno u golmana Sitija.

U samoj završnici konačno je zapretio i domaćin, prvo je Pepe sprečio Sterlinga sa istrči sam na Navasa, a potom je Kostarikanac imao posla posle slobodnog udarca De Brujnea.

Revanš meč je naredne srede na Santjago Bernabeuu, gde će obe ekipe morati mnogo više da rizikuju i nadamo se pokažu.

U drugom polufinalu LŠ u sredu se u Madridu sastaju Atletiko i minhenski Bajern.

Tok meča:

22:38 Kraj slabog meča na Etihadu gde smo tek u poslednjih 15-ak minuta videli nekoliko dobrih šansi, ali posle prekida. Na kraju, Real može biti zadovoljniji zbog rezultata, ali ne i zbog promašaja.

90+3' Šansa za Siti da iz prekida možda stigne do gola, Karvahal je morao da nepropisno reaguje posle prodora De Brujnea. Belgijanac je uzeo loptu iskosa sa leve strane, šutirao je direktno u gol, ali je Navas bio oprezan i loptu izbacio u korner.

89' Umalo gol šansa za Siti, Aguero je poslao sjajnu loptu u prazan prostor u sredini za Sterlinga, ali ispred kaznenog prostora u poslednjem trenutku reaguje Pepe i odnosi loptu.

84' Budi se Siti u nastavku, ali defanzivci Reala sjajno zatvaraju sve prilaze golu.

82' Zicer! Pepe je propustio neverovatnu šansu da postigne gol. Nakon kornera lopta mu je pala u noge na petercu, sam je bio Portugalac, ali je šutirao pravo u Harta koji se raširio u stilu Petera Šmajhela.

81' Odlična pozicija za Real posle faula Fernandinja nad Marselom. Lopta je na ivici kaznenog prostora malo ulevo. Nameštali su se Bejl, Ramos i Kros, kojem je pozicija više odgovarala, Velšanin je ipak šutirao, te pogodio živi zid.

79' Real je ugledao svoju priliku, pritisak Madriđana, opasno su zapretili posle kornera šutem Kazemira glavom sa peterca, ali Hart sjajno brani nogom.

77' Reaguje Pelegrini, šalje na teren verovatno poslednjeg aduta, 50 miliona funti plaćeni Rahim Sterling menja Navasa.

75' Real je u naletu, prvo se okušao Modrić, a onda je opasno zapretio Bejl. Velšanin je kreirao prostor za šut iskosa sa desne strane, ali lopta odlazi za malo pored stative.

71' Prečka! Potpuno neočekivano Real je zapretio. Delovalo je kao da je Real krenuo u još jedan beskoristan napad, ali je Karvahal stigao do kaznenog prostora i uspeo da ubaci loptu u sredinu. Hese fantastično skače i šutira glavom, a lopta pogađa gornji deo okriva gola i odlazi u gol-aut.

69' Real je potpuno nemoćan u napadu, Ramos, Marselo i Kazemiro su prinuđeni da kreiraju napade, koje domaći defanzivci lako zaustavljaju daleko od kaznenog prostora.

66' Navas i De Brujne pokušavaju da razmrdaju "građane", ali Navas je osujetio napad domaćina posle centaršuta Belgijanca.

61' Ihenačo pokreće solidan napad Sitija, pronašao je De Brujnea čiji je centaršut izblokiran u korner. Nakon izbacivanja lopte iz kaznenog ona stiže do Aguera, ali Argentinac faulira Karvahala.

56' Siti ima savršenu priliku da stekne prednost pred revanš u Madridu, Real je bez dvojice najboljih strelaca, ali je ipak rezervistan u napadu.

51' Novo zatišje na Etihadu, opet monotonija na sredini terena, bez konkretnih akcija, iako su bekovi Reala Marselo i Karvahal nešto ofanzivniji.

48' Bejl traži penal posle duela sa Otamendijem, Čarik opravdano odmahuje rukom.

46' Početak drugog poluvremena obećava, konačno jedan konkretan potez u napadu. Aguero prolazi između dvojice defanzivaca, pokušava levom nogom sa ivice kaznenog, ali je lopta prozujala preko gola.

21:50 Neočekivana izmena u Realu, Benzema je ostao u svlačionici, napad "kraljevskog kluba" sada predvodi Hese Rodriges.

21:34 Razočaravajuće prvo poluvreme na Etihadu, Siti i Real su potpuno podbacili, jasno je da ne žele da rizikuju, ali malo fudbala ne bi bilo na odmet.

47' Obećavajući napad Reala, kombinovali su Kros, Bejl, Vaskes, ali je napad okončao na nivou igre iz prethodnog dela meča, očajno.

44' Slaba predstava i u završnici, individualni pokušaji De Brujnea i Bejla ne donose rezultat ekipama. Pokušao je i Benzema, ali je njegov šut samo zabavio "građane".

40' Problem za Siti u finišu poluvremena, povredio se David Silva koji je morao da napusti teren, a zamenio ga je 19-godišnji napadač Keleči Ihenačo. Nigerijac je bio dvostruki strelac proteklog vikenda.

36' Golmani potpuno bez posla, Hart je sada loptu prvi put uhvatio u igri tek sada. Najbolji strelci dva tima, Aguero, Benzema i Bejl su potpuno odsečeni od igre.

32' Izuzev povremenih pokušaja proboja po krilu, utakmica na Etihadu je generalno monotona, nedostojna polufinala Lige šampiona.

27' Oštar start Ramosa nad Fernandinjom na skoro istom mestu, kapiten Reala je izbegao žuti karton. Ni ovaj put centaršut De Brujnea nije ugrozio Navasa.

24' Odličan prodor De Brujnea po desnoj strani uz kazneni prostor, prisilio je Pepea da napravi faul za žuti karton, ali centaršut iz odlične pozicije nije doneo rezultat Sitiju.

19' Real se oslobodio pritiska i konačno konkretno napada gol Sitija, Vaskes je dobro prošao po levoj strani pored dvojice čuvara, ali nije uspeo da centrira.

14' Modrić sjajno izbacuje Bejla na desnoj strani, Velšanin jedva uspeva da loptu ubaci u kazneni, Benzema stiže do nje, ali ne uspeva da uhvati volej.

11' Siti igra sa mnogo više samopouzdanja, Real iako u podređenom položaju, nije konkretno ugrožen.

7' Nekoliko ozbiljnih naleta Sitija po krilu, Fernandinjo je "otvarao" napade, Silva i Navas ubacuju loptu u peterac, ali daleko od Aguera.

3' Miran uvod na Etihadu, blagi pritisak Reala, preko Bejla koji "napada" Klišija, Siti "rezervisan", ali agresivniji.

20:45 Prvo polufinale Sitija u Evropi, Real se 32. put bori za finale (17-14).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve