Nova vest
Fudbal

Petak, 22.04.2016.

19:19

"Andrija u CZ? Nema smisla; Neca? Ne puštamo ga"

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je da njegovi fudbaleri, kao i pred svaku utakmicu, žele da odigraju kvalitetno protiv Čukaričkog i pobede.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Foto: StarSport

Tomić je cenio da oba tima imaju "lepu priliku" da se nadigravaju.

Partizan je prošlog vikenda igrao 1:1 sa Crvenom zvezdom, a onda je u sredu pobedio Spartak u Subotici sa 3:0 u polufinalu Kupa Srbije.

"Ovo nam je treća utakmica u sedam dana. Imamo jako težak raspored. Ove utakmice su bile komplikovane i fizički i emotivno. Čukarički je od naše prošle utakmice (2:1) vezao niz pobeda i ja im čestitam na rezultatima. Imaju i novog trenera (Milan Lešnjak). Čeka nas veoma težak protivnik, ali to nas motiviše", rekao je Tomić novinarima u centru Teleoptik.

Čukarički je trenutno drugi, sa dva boda više od Partizana.

"Želimo da sve utakmice u plej-ofu iskoristimo za unapređivanje naše igre i fizičkog stanja za sve stvari koje nas čekaju do kraja sezone i finale kupa. Očekivanja su nam kao pred svaku utakmicu, pogotovo na našem stadionu – da odigramo dobro i da pobedimo. Čukarički je agresivniji nego što je bio u prošloj utakmici i imaju donekle izmenjen sastav. Očekujem motivisanog protivnika. Ovo je veoma dobra prilika i za nas i za njih da se nadigravamo", dodao je strateg ’crno-belih’.

Trener Partizana rekao je da ne rotira toliko igrače u prvom timu jer je ekipa nova i nije dovoljno uigrana za to. Tomić je kazao da je mlad tim i prednost i mana.

"Važno je da imamo kontinuitet u pružanju šanse mladim igračima. U poslednjih 10 utakmica ostvarili smo osam pobeda i dva remija, i možemo da budemo zadovoljni. Ima partija kad smo igrali bolje i lošije, ali s obzirom na to da je skoro ceo nov igrački sastav, imamo razloga da budemo optimisti", naveo je on.

Ranije tokom, Lešnjak je potvrdio interesovanje Čukaričkog za Nemanju Mihajlovića, tako da su novinari ponovo pitali Tomića da li će ga Partizan pustiti.

"Sigurno je da ne. On je kod nas i sve što radi, radi na visokom nivou. Posvećen je obavezama , treninzima, analizama i utakmicama. Veoma smo zadovoljni svime što Nemanja Mihajlović pruža za sada", rekao je Tomić.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da misli da bi suspendovani igrač Partizana Andrija Živković bio dobro pojačanje za ’crveno-bele’, a Tomić je ocenio da je to "nerealno", kao i da "ne vidi smisao" da govori o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve