Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.04.2016.

10:55

"Osuda vandalskog čina po nalogu Nedića"

Radna grupa na čelu fudbalskog kluba Partizan osudila je napad dela navijača uoči meča protiv Mladosti iz Lučana, koji je odigran u nedelju.

Izvor: JT

Autor: JT

partizan.rs

U saopštenju koje je objavljeno na sajtu ’crno-belih’ takođe se ističe da Novak Nedić na silu želi da spreči vanrednu Skupštinu, koja je zakazana za utorak, a na kojoj kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsednik.

Navijači šampiona Srbije nezadovoljni stanjem i rezultatima kluba poslednjih meseci pre utakmice u kojoj je Partizan slavio sa 4:0 jajima su gađali članove uprave koji su bili u loži na zapadnoj tribini stadiona u Humskoj.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez ispravki.

Radna grupa FK Partizan najoštrije osuđuje vandalski čin dela navijača sa Južne tribine na jučerašnjoj utakmici Partizan – Mladost iz Lučana, učinjen po nalogu Generalnog sekretara Vlade Republike Srbije, Novaka Nedića i jednog od vođa navijača Nenada Vučkovića – Vučka, inače aktivnog vojnog lica.

FK Partizan je uvek dobar domaćin svojim gostima. Međutim, ovoga puta prinuđeni smo da uputimo reči javnog izvinjenja gostima iz Lučana usled neprijatnosti koju su doživeli, da se izvinimo istinskim veteranima i legendama našeg Kluba Ivanu Ćurkoviću, Svetoliku Kostadinoviću, Branku Rašoviću, Jovanu Mileusniću, generalu Draganu Paskašu čije sede vlasi i sve dobro što su dali Partizanu nisu zaslužili ovakvu kanonadu nasilja.

Novak Nedić i Nenad Vučković – Vučko nastoje da prošire atmosferu straha, javnog linča, da nečasno i primitivno spreče održavanje legalno sazvane Vanredne skupštine FK Partizan, zakazane za utorak, 12. april.

Umesto da poštuju Skupštinu kao najvišu instituciju Kluba koji bi da predvode, odlučuju se da prete delegatima, prinudom i strahom utiču na njihovu slobodnu volju, ne ustručavajući se da preko noći članove Skupštine odjednom nazivaju „glasačkom mašinom Žarka Zečevića“. Zar ne znaju da su njeni članovi najugledniji i najuspešniji asovi i treneri iz istorije kluba, bivši predsednici, ugledni članovi uprava, ljudi koji su stvarali klub decenijama.

Ko ih, zašto i sa kojim pravom vređa? Ko se usuđuje da belodanim pozivom na silu, na remećenje javnog reda i mira, u utorak, 12. aprila fizički pokušava da spreči delegate da iskoriste svoja demokratska prava, ko to misli da je jači od pravne države, ko to u Partizan želi da uđe sa ulice, uličnim metodama, ko se to naovlašćeno krije iza imena premijera, ko to misli da će 27. aprila moći sve ono što ne može 12., da će tada biti otvoren slobodan lov na ljude? Kome to, kako Njegoš veli, zakon leži u topuzu pa mu tragovi smrde nečovještvom?

Zna Novak Nedić, čelnik ove osovine straha i prinude, da mu je legalna Skupština jedina i poslednja brana da kao Generalni sekretar Vlade Srbije dovodi i smenjuje trenere, dovodi i prodaje igrače, utiče na sastav tima, dovodi vođu/e/ navijača na sednice organa kluba da odlučuju o kapitalnim pitanjima, kao što je posle utakmice sa Augsburgom upao u prostorije kluba sa grupom jakih momaka, objavio „mi sad preuzimamo klub“ i primorao na ostavku tadašnjeg Predsednika i čitav Upravni odbor.

Odbraniti Partizan od ovakvih spasitelja, “tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k’ poznaniju prava” čini se kao dužnost u ovom smutnom vremenu. Boriti se za čast crno-bele boje čini se kao moralna obaveza. Biti na legalnoj Skupštini 12. aprila i slobodno se odlučiti u svakom smislu, kritikovati, diskutovati, demokratskim dijalogom doći do svih odluka je čast koja se nikome ne sme i ne može oduzeti.

Najbolji odgovor osovini straha i prinude time će biti: NO PASSARAN!“, stoji u saopštenju fudblaskog kluba Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve