Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.03.2016.

18:13

Ferguson: Lester zaslužuje da bude šampion

Ser Aleks Ferguson, jedan od najboljih menadžera svih vremena, kaže da Lester Siti zaslužuje šampionsku titulu Premijer lige.

Izvor:

Autor:

Ferguson: Lester zaslužuje da bude šampion
Getty Images

'Lisice' su svojim pristupom i igrama na Ostvrtu prosto zaludele fudbalski svet, a sedam kola pre kraja imaju pet bodova više od drugoplasiranog Totenhema, odnosno 11 od Arsenala.

"Lester je pošteno zagrizao, najbolji su tim bez sumnje cele sezone i svakako da zaslužuju da osvoje Premijer ligu", kaže čovek koji je predvodio Mančester Junajted do 13 pehara najjače lige sveta.

"Pomislili biste da će manjak iskustva uticati na njih, ali 'Lisice imaju neverovatnu energiju i zajedništvo, što nam govori da će uspeti da izdrže do samog kraja. Primer te priče je da su poslednjih nekoliko mečeva dobili 1:0. I ja sam imao sezonu u Junajtedu gde smo osam mečeva dobili tim rezultatom i na kraju osvojili ligu", dodaje ser Aleks.

Ekipu Klaudija Ranijera u nedelju očekuje duel sa Sautemptonom na svom 'King Power' stadionu, dok 'Pevci' dan ranije gostuje Liverpulu na Enfildu.

"Te pobede od 1:0 su veoma važne jer, barem meni, govore da su ujedninjeni, i da neće izgubiti. Imaju rešenost koja je potrebna za uspeh i nisu uplašeni od situacije u kojoj se nalaze, što je takođe jako važno. Ne vidim da ispoljavaju nervozu, a to je zasluga menadžera, pre svih. On je doneo tu smirenost svojim uticajem. Sve ovo je fantastično jer su oni pravo osveženje za igru", zaključio je Ferguson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve