Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.03.2016.

14:40

Adam Džonson osuđen na šest godina zatvora

Bivši reprezentativac Engleske Adam Džonson osuđen je na šest godina zatvora zbog zavođenja i seksualnih aktivnosti sa petnaestogodišnjom devojčicom.

Izvor:

Autor:

Adam Džonson osuđen na šest godina zatvora
Getty Images

Dvadesetosomogodišnji ofanzivni vezista, koji je zbog celog slučaja dobio otkaz u Sanderlendu krajem prošlog meseca, osuđen je zbog seksualnog odnosa sa spomenutom devojčicom, ali je oslobođen sličnih optužbi na suđenju na Kraljevskom sudu u Bradfordu.

Džonson je priznao da je imao i održavao kontakt sa devojčicom, dok je ujedno i negirao da je imao seks sa njom.

S druge strane, sudija Džonatan Ros rekao je prilikom izricanja presude da je devojčica – "pretrpela nekoliko psihičkih trauma, kao i da je zbog Džonsona dobila nekoliko hiljada pretnji na društvenim mrežama".

Takođe, Ros je naveo i da je Džonson, kao istaknuti fudbaler, "izneverio poverenje mladih navijača širom sveta".

"Ona je tek napunila 15 godina kada je on počeo da je zavodi, jer mu je, kako je priznao, bila seksualno privlačna. Uprkos tome što je znao da ima manje od 16 godina, nastavio je da insistira da imaju seksualne odnose", rekao je Ros.

Iz braka sa nevenčanom suprugom Stejsi Flanders ima jednogodišnji ćerku.

Džonson je karijeru započeo u Midlsborou, igrao je na pozajmicama u Leds Junajtedu i Votfordu, pre nego što je 2010. godine potpisao za Mančester Siti.

Dres 'Gordog albiona' nosio je u 12 susreta i upisao dva gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve