Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.03.2016.

16:23

Hrvati ponosni i na het-trikove iz NDH

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) na zvaničnoj Fejsbuk stranici okačio je fotografiju sa svim igračima koji su u dresu nacionalog tima postigli het-trik.

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvati ponosni i na het-trikove iz NDH
Getty Images

“Na današnji dan 1996. godine Goran Vlaović postigao je hat-trik u susretu s Korejom, a prilika je to za prisetiti se i svih het-trikova Vatrenih, kao i četiri gola Mladena Petrića u utakmici s Andorom“, stajalo je u nedelju na stranii HNS, uz hešteg “budi ponosan“.

Među osmoricom fudbalera koji su se našli na fotografiji nalaze se i dvojica koji su za Vatrene nastupali tokom nacističke Nezavisne Države Hrvatske – August Lešnik dao je tri gola Slovačkoj u pobedi 6:1 1942. godine, dok je Franjo Velfl dve godine kasnije takođe protiv Slovačke upisao het-trik u pobedi 7:3.

Na današnji dan 1996. godine Goran Vlaović postigao je hat-trick u susretu s Korejom, no prilika je to za prisjetiti se...

Posted by Hrvatski nogometni savez on Sunday, March 13, 2016

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve