Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.03.2016.

17:48

FSS: Otežana pozicija oko Kosova

Odbor za hitna pitanja FSS sazvao je Skupštinu za 18. mart i analizirao pitanja oko sprovodjenja izbora.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

FSS: Otežana pozicija oko Kosova
Starsport

Takođe, analizirana je i situacija povodom najavljenog prijema kosovskog saveza u UEFA na kongresu 3. maja u Budimpešti.

"FSS se od 2012. godine svim legalnim pravnim sredstvima u medjunarodnim okvirima snažno protivi i bori protiv ideje da se ovo pitanje uopšte nadje pred članovima najvažnijih tela. Na tom putu, podršku smo uvek imali od najviših rukovodstava UEFA i FIFA", navodi se u saopštenju FSS.

Medjutim, kako se navodi, pozicija je otežana posle prijema takozvane države "Kosovo" u okvire Medjunarodnog olimpijskog komiteta, kao i u veliku većinu raznih internacionalnih sportskih organizacija.

"Praktično, fudbal je ostao skoro jedini sport bez prijema pomenute takozvane države i takozvanog saveza u najviše organizacije, za šta je FSS u velikoj meri zaslužan", navodi se u saopštenju FSS i podseća da su kosovski sportski savezi primljeni, pored u MOK, u svetske porodice košarke, rukometa, tenisa, atletike, plivanja i drugih i samim tim i okolnosti po fudbal su sve složenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve