Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.03.2016.

20:45

Real ponovo 2:0, Širle overio prolaz Volfsburga

Fudbaleri Real Madrida i Volfsburga overili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Real ponovo 2:0, Širle overio prolaz Volfsburga
Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Real je posle 0:2 u Rimu, istim rezultatom savladao Romu na svom stadionu, u utakmici u kojoj su gosti promašili nekoliko neverovatnih prilika.

Kazna je stigla u samo nekoliko minuta, sredinom drugog poluvremena – Kristijano Ronaldo je pobegao rivalima i iskoristio asistenciju Lukasa Vaskesa, da bi nekoliko trenutaka kasnije omogućio Hamesu Rodrigesu da postavi konačan rezultat.

U Volfsburgu nije viđena toliko interesantna utakmica, ali je domaći tim posle 2:3 u Gentu, sada slavio minimalnim rezultatom.

Dileme oko pobednika dvomeča osmine finala najjačeg evropskog klupskog takmičenja otklonio je Andre Širle, pogotkom u 74. minutu.

Ronaldo kaznio promašaje 'Vučice'

Fudbaleri Rome prvi su pripretili već u uvodnim minutima kada je Edin Džeko zamalo zakasnio na dobar centaršut sa desne strane, posle čega je domaći sastav preuzeo inicijativu.

Kružili su igrači Real Madrida oko kaznenog prosotra, da bi prvu dobru priliku imali u sedmom minutu preko Marsela. Bejl je prošao po levoj strani, vratio povratnu do Marsela koji je utrčao, ali je Brazilac šutirao pored gola.

Nije mnogo prošlo do novog napada ‘Kraljevskog kluba’ – u 10. minutu Ščensni je zaustavio pokušaj Krosa, a onda je i Kristijano Ronaldo bio neprecizan iz slobodnog udarca.

Međutim, Roma je bila ta koja je propustila prvu stopostotnu šansu. Muhamed Salah je, baš kao u prvom meču, lako prošao dvojicu čuvara po desnoj strani, dodao do El Šaravija koji je propustio kroz noge i omogućio Džeku da se nađe oči u oči sa Kejlorom Navasom. Centarfor ‘Vučice’ sporo se nameštao i potom levom nogom šutirao pored gola.

Čuvar mreže Rome odbio je snažan šut Luke Modrića u korner, a nešto kasnije gosti su propustili još jednu ’mrtvu’ šansu. Posle očiglednog faula Dinja nad Danilom, sudija Simon Marćinijak da ga preskoči i pustio je da se igra nastavi. U nastavku akcije lopta je stigla do Salaha koji izlazi 1 na 1 sa Navasom, ali šutira pored gola.

Posle pretnji ekipe Lučana Spaletija Kristijano Ronaldo uzeo je stvari u svoje ruke i pokušao da postigne gol. Krenuo je u solo prodor po levom boku, lagano izbacio Manolasa i gađao suprotni ugao, ali je Ščensni još jednom bio na visini zadatka.

Samo nekoliko napada kasnije Portugalac je našao u dobroj situaciji – sada je Bejl gurnuo loptu između štopera, Ronaldo je utrčao i stigao pre poljskog golmana, ali ovaj uklizava u noge i šalje je u korner.

Nastavili su Madriđani sa napadima, uputili čak 15 šuteva ka golu rivala, a u finišu poluvremena i Kasemiro je bio u šansi, samo da je bolje šutirao na dodavanje Kristijana. Promašaje španskog giganta pokušao je da kazni Salah u 43. minutu, nedovoljno snažno.

Najbolji strelac Reala je do odlaska na odmor još jednom šutirao pored gola i ostalo je 0:0 posle prvih 45 minuta.

Nastavak igre počeo je izmenom u redovima italijanskog predstavnika – Miralema Pjanića zamenio je Vilijam Vainker.

Tada je usledio period od nekoliko minuta u kojima je viđeno više fantastičnih prilika na obe strane terena. Prvo je Ščensni iz veoma teškog položaja odbranio udarac Hamesa posle gužve u kojoj su se našli Ronaldo i Marselo, da bi u nastavku akcije Salah pomerio granice onoga što mu je potrebno da zatrese mrežu.

U polukontri lopta mu se srećno odbila i ispred sebe je imao samo golmana Reala, ali je gađao pored stative. Otprilike 120 sekundi kasnije Florenci se jednim kontaktom oslobio Ramosa i šutira, a Navas odbio loptu u korner.

Tada su viđene još dve stoprocentne šanse – Kejta je neometan glavom pogodio rivala i dobio još jedan udarac iz ugla, posle kojeg je lopta u petercu pala na nogu Manolasu, ali je ovaj šutirao pravo u Navasa.

Očekivano, kazna je stigla nekoliko trenutaka kasnije – u 64. minutu Lukas Vaskes je odlično predriblao Dinja na desnoj strani, ubacio oštar centaršut u peterac gde Ronaldo beži rivalima i ispred Ščensnog šalje loptu u gornju mrežu.

Tri minuta kasnije ovaj meč je bio rešen – kontranapad je poveo Kros, dodao do Kristijana koji je nastavio. Stigao je do ivice kaznenog, odložio za Hamesa Rodrigesa koji iskosa sa desne strane pogađa suprotnu mrežu – 2:0.

Mogao je Ronaldo da postigne još jedan pogodak samo nekoliko trenutaka posle Kolumbijca, ali se obrukao i iz fantastične pozicije šutirao pored desne stative. Tada je tempo malo opao jer je ’Vučica’ odlučila da se povuče kako ne bi doživela debakl.

U 74. minutu potpuno indisponiranog El Šaravija zamenio je legendarni Frančesko Toti koji se oprašta od Lige šampiona.

Kejlor Navas pobrinuo se novom paradom da još jednom sačuva mrežu ’Kraljevskog kluba’ netaknutom i Real je slavio i prošao dalje ukupnim rezultatom 4:0.

Širle potvrdio prolaz Volfsburga

Iako ima prednost iz prvog meča Volfsburg je bio taj koji je krenuo po gol na svom stadionu i u trećem minutu je Geršon, posle sopstvene greške, uspeo da reaguje ispred Andrea Širlea koji je čekao dodavanje Đilavođija.

Dva minuta kasnije red je bio na goste da zaprete – Danijel Milićević je dobio dobru loptu u prostor, uspeo je da je prihvati pored Dantea, ali je onda loše šutirao.

Igralo se otvoreno u Volfsburgu gde je prvo Maks Kruze mogao da postigne fantastičan gol da je njegov šut otišao sa druge strane stative, da bi Đilavođi u 18. minutu uputio udarac u golmana Genta.

Simon, nigerijski internacionalac u redovima Genta, pravio je mnogo problema Trešu po levoj strani, a posle jednog njegovog centaršuta i gosti su uputili prvi šut u okvir gola rivala.

Međutim, posle uvodnih dvadesetak minuta dobrog tempa, on je opao i sve do 37. nije bilo značajnijih uzbuđenja. Tada je vezni red Belgijanaca dobro kombinovao, ponovo poslao loptu na stranu, ali je opasan centaršut prohujao kroz kazneni prostor.

To je ujedno i poslednji detalj vredan pomena, pa se na poluvreme otišlo najnepopularnijim rezultatom – 0:0.

Početak drugog dela igre nije bio previše zanimljiv, a tek u 56. minutu Luis Gustavo je prekinuo kolotečinu šutem sa distance, ali pravo u golmana Genta.

Tek po isteku sata igre prva velika šansa – Simon je probio po levoj strani, ali je Milićević šutirao pored gola. S druge strane pokušao je Rodriges, da bi u 74. minutu Andre Širle rešio dileme u dvomeču.

Julijan Draksler je po ko zna koji put prošao pored Asarea, vratio povratnu do Širlea, a nekadašnjem igraču Čelsija nije bilo teško da je ubaci u mrežu – 1:0.

’Zeleni’ su posle postignutog gola potpuno umrtvili ritam igre i čekali da sudija odsvira kraj kako bi krenuli sa slavljem. Ni Gent nije mnogo pretio, a poslednju priliku propustio je Treš u 81. minutu.

Volfsburg je rutinski priveo utakmicu kraju i pridružio se Real Madridu u četvrtfinalu Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve