Nova vest
Fudbal

Petak, 19.02.2016.

21:30

Španski klubovi bez konkurencije u Evropi – 5/5

Španski fudbalski klubovi još jednom su pokazali da su bez premca u Evropi i da je Primera daleko ispred ostalih liga.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Španski klubovi bez konkurencije u Evropi – 5/5
Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images

Iako godinama traje debata koja je liga bolja, klubovi iz španskog prvenstva tokom nedelje potpuno su oduvali konkurenciju.

Real Madrid je započeo ’teror’ protivnika u sredu u Ligi šampiona, kada je bez problema savladao Romu na ’Olimpijskom stadionu’ – 2:0.

Četvrtak je bio dan kada su čak četiri ekipe sa Pirinejskog poluostrva trijumfovale u šesnaestini finala Lige Evrope, a posebno se istakla Valensija koja je demolirala Rapid iz Beča sa 6:0. U tom duelu blistao je 20-godišnji Santi Mina koji je za prvih 35 minuta postigao dva gola i asistirao za još tri.

Sevilja je sa 3:0 lako savladala Molde, dok je Viljareal napravio iznenađenje i minimalnim rezultatom pobedio Napoli. Rezultat 1:0 viđen je i u duelu Olimpika iz Marseja i Atletik Bilbaa, koji je obeležio Aric Aduris fantastičnim pogotkom sa više od 30 metara.

Španci su u pet odigranih utakmica postigli ukupno 13, a nisu primili nijedan gol.

Što se ostalih ’liga petica’ tiče, Bundesligaši imaju 3/5, a najveći gubitnici ove nedelje su engleska Premijer liga i italijanska Serija A. Oba takmičenja imaju po četiri predstavnika, a nijedan nije uspeo da trijumfuje.

Pored spomenutih Napolija i Rome, Fiorentina je odigrala 1:1 sa Totenhemom, dok je naš Sergej Milinković-Savić doneo isti skor protiv Galatasaraja u Istanbulu.

Navijači Mančester Junajteda već mesecima traže ostavku menadžera Luja Van Gala i sada je njihov gnev drastično pojačan, posle šokantnog poraza od Midtjilanda (2:1). Čelsi je takođe sa 2:1 izgubio od Pari Sen Žermena u Bundesligi, dok Liverpul nije uspeo da probije bedem Augzburga – 0:0.

Pobede španskih klubova:
LŠ: Roma – Real Madrid 0:2
LE: Sevilja – Molde 3:0
LE: Viljareal – Napoli 1:0
LE: Olimpik Marsej – Atletik Bilbao 0:1
LE: Valensija – Rapid Beč 6:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve