Nova vest
Fudbal

Subota, 13.02.2016.

21:07

Preminuo Slobodan Santrač

Legendarni jugoslovenski fudbaler i trener Slobodan Santrač preminuo je u subotu u 70. godini od posledica srčanog udara.

Izvor: JT

Autor: JT

Preminuo Slobodan Santrač

Santrač je ostavio veliki trag u fudbalu na ovim prostorima, a ostaće upamćen kao najbolji strelac lige Jugoslavije sa 218 golova, kao i OFK Beograda, u kojem je započeo profesionalnu karijeru.

Pored za ’Romantičare’, branio je boje Grashopera, Partizana i Galenike iz Zemuna. Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao osam utakmica i postigao jedan gol.

Bio je selektor Jugoslavije od 1994. do 1998. godine i to mu je bio prvi trenerski posao. Pod njegovim vođstvom, reprezentacija Jugoslavije je na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine stigla do nokaut faze.

Potom je bio i selektor Saudijske Arabije i Makedonije, a vodio je i kineske klubove Šandong, Čangšu, Đingdao i Šanksi, koji mu je bio poslednji klub, a od 2011. godine je bio bez angažmana.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d