Nova vest
Fudbal

Petak, 12.02.2016.

17:13

Ćavi: Žoze protiv Pepa? Biće sjajno

Legendarni Ćavi Ernandes kaže da je uzbuđen zbog mogućnosti da Žoze Murinjo i Đozep Gvardiola obnove svoje rivalstvo.

Izvor:

Autor:

Ćavi: Žoze protiv Pepa? Biće sjajno
Getty Images

Portugalac je bez posla od kraja prošle godine, kada je dobio otkaz u Čelsiju, a mediji prethodnih dana najavljuju da će 'Specijalni' gotovo sigurno na klupu Mančester Junajteda na kraju sezone.

S druge strane, Pep je prošlog meseca saopštio da na kraju takmičarske godine napušta minhenski Bajern i da će od sledeće sezone preuzeti gradskog rivala Junajteda – Mančester Siti.

"Moram da vam priznam nešto, Pep je bio ovde u Dohi, za vreme zimske pauze u Bundesligi i još tada mi je rekao da će sledeće godine raditi u Premijer ligi, kao menadžer Mančester Sitija. Bio mu je potreban novi izazov u karijeri, posle tri godine u Minhenu, a i znam da mu je oduvek velika želja bila da radi na Ostrvu", otkrio je vezista katarskog Al Sada.

Portugalac i Španac važe za jedne od najboljih stručnjaka svoje generacije, ali i fudbalske istorije, a do sada su se 'sastajali u 16 mečeva'. Prvi put kada je Murinjo sedeo na klupi milanskog Intera, a Gvardiola na klupi Barselone.

Najpre su imali dva okršaja u grupi Lige šampiona, da bi Portugalčeva ekipa zatim bila uspešnija u polufinalu elitnog takmičenja, pre nego što je kasnije osvojila 'ušati' pehar. Međutim, stvari su se dijametralno promenile kada je Žoze preuzeo madridski Real.

Za dve godine u Španiji imali su ukupno 12 okršaja, a Pep je bio daleko uspešniji sa sedam pobeda i po tri remija i poraza. Kada biste gledali duele njihovih ekipa jednako zanimljivo bilo je i pored linije, koliko i na terenu.

"Mislim bi dolazak Murinja u Junajted bila dobra stvar za fudbal. Naravno, ako uspeju da se obuzdaju, kao što su to činili u većini slučajeva, to će biti sjajno za Premijer ligu. Tako je bilo i u većini El Klasika, dok se stvari nisu otišle van fudbalskih okvira", kaže Ćavi, jedan od ključnih igrača za vreme dominacije Pepove Barse.

"Mogli bismo da gledamo sjajne i atraktivne duele između Pepa i Žozea, naravno ako Junajted potvrdi njegov dolazak. Takođe, ubeđen sam da će Siti biti veoma uspešan sa Pepom. Murinjo je takođe pobednik, ali njih dvojica drugačije gledaju na fudbal, tu se nikako ne poklapaju", dodaje vezista koji je osvojio sve apsolutno sve.

Ćavi je usko povezan i sa trećim menadžerom koji je 'u priči', pošto je upravo Luj van Gal, i dalje aktuelni menadžer 'Crvenih đavola', omogućio Ernandesu da debituje za 'Blaugranu' pre 18 godina.

"Veoma mi je krivo zbog njega, on je iskrena osoba i sjajan trener. Ne slaže se najbolje sa medijima i to ga na kraju sputa. Kada na sve to dodate nešto lošije rezultate, lako dobijete situaciju u kojoj se on sada nalazi u Junajtedu. Ponekad sam pričao sa Luisom Enrikeom o vremenu kada nam je on bio menadžer, tada su nam neki njegovi postupci delovali frapantno, ali sada vidimo da je bio u pravu, njegovo razmišljanje bilo je ispred ostalih", zaključio je Ćavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve