Nova vest
Fudbal

Petak, 12.02.2016.

10:47

Šangaj mami Runija sa 25 miliona £ godišnje

Trener Šangaja Sven Erikson povtrdio je da kineski prvoligaš želi da dovede kapitena Mančester Junajteda Vejna Runija i učini ga najplaćenijim igračem sveta.

Izvor: AK

Autor: AK

Šangaj mami Runija sa 25 miliona £ godišnje
Foto: Getty images

Britanski Dejli Miror navodi da Šangaj Runiju nudi nedeljnu platu od 500.000 funti, što je skoro duplo više nego što trenutno zarađuje.

"Ko ne bi poželeo Runija u timu? Možda u ovom trenutku to nije izvodljivo, ali imamo veliku želju da ostvarimo transfer", rekao je Erikson.

To nije sve, pošto Erikson veruje da bi posle Runija u Kinu mogli, u narednim godinama, da dodju dva najbolja fudbalera sveta Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Erikson želi ponovo da sarađuje sa Runijem, nakon što ga je trenirao iz doba dok je bio na klupi reprezentacije Engleske (2001-2006).

Runi je sa 244 gola najbolji strelac u istoriji Junajteda, kao i Engleske sa 51 pogotkom. Od 2004. godine predvodi napad Junajteda, a pre toga je igrao za Everton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve