Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.02.2016.

17:13

Bularuz: Ronaldu je ostao ožiljak, ali nije mi žao

Nekadašnji reprezentativac Holandije kaže da se nikada nije izvinio Kristijanu Ronaldu za start na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

Izvor:

Autor:

Bularuz: Ronaldu je ostao ožiljak, ali nije mi žao
Getty Images

Holandija i Portugal igrali su meč osmine finala, a popularni 'Kanibal' već u sedmom minutu onesposobio je prvu zvezdu rivala.

Bivši štoper Hamburger Šport Ferajna i Čelsija je, na sredini terena, otvorenim đonom umalo 'otkinuo' nogu rivalu, ali je sudija Valentin Ivanov 'procenio' da je žuti karton dovoljan.

Duel u Nimbergu, koji je kasnije dobio nadimak 'Bitna za Nimberg', Portugalac je završio sa ogromnim otokom i u suzama, već na poluvremenu, a ruski arbitar postavio novi rekord FiFA sa četiri crvena i 16 žutih kartona.

"Nisam pričao s njim o tome od tada, ali sam čuo od Edvina van der Sara da je i posle godinu i po dana imao ožiljak na butini. Video sam ga na Evropskom prvenstvu 2012, kada je Vesli Snajder pričao s njim u hodniku pre treninga. Vesli me je pozvao – 'Hej, Bula', a onda se okrenuo ka njemu – 'Hej, Kris, vidi to je tvoj najbolji prijatelj. Njegova faca je rekla sve (smeh). Nisam mu rekao da mi je žao jer sam smatrao da je 'taj brod već otplovio'", rekao je Bularuz za 'Helden Magazin'.

Portugal je zahavljujući golu Maniša prošao dalje, a trostruki najbolji igrač sveta bio je besan posle meča.

"Kada se sve što se desilo uzme u obzir, mislim da ovaj sudio ne bi smeo više da sudi na Svetskim prvenstvima. To je bio čist nameran faul, sa ciljem da me povredi. Bio je to odvratan start, ali i to je deo fudbala. Navikao sam da me šutiraju i gaze, ali ovo stvarno nije bilo u redu", rekao je Ronaldo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve