Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.02.2016.

17:13

Ko je bio insipracija Antoniju Marsijalu?

Napadač Mančester Junajteda Antoni Marsijal kaže da su na njegov fudbalski put najviše inspirisala dvojica legendarnih Brazilaca – Ronaldo i Ronaldinjo.

Izvor:

Autor:

Ko je bio insipracija Antoniju Marsijalu?
Getty Images

Dvadesetogodišnji Francuz, koji je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka stigao iz Monaka za 57,6 miliona funti (sa bonusima), istakao je za EPSN i da je ključnu ulogu u njegovoj želji da se bavi fudbalom imao i stariji brat Johan.

"Pre svih, legendarni Brazilci Ronaldinjo i Ronaldo su me inspirisali, gledajući njih shvatio sam da imam budućnost u fudbalu. Takođe, i moj stariji brat Johan, koji trenutno igra za Troju, mi je probudio želju za fudbalom", rekao je Marsijal.

Reprezentativac Francuske dodaje da u njegovom uspehu dosta zasluga ima i bivši trener Vili Sanjol.

"Važnu ulogu u mom razvoju imao je i Vili Sanjol, sadašnji trener Bordoa, koji mi je bio trener u U21 reprezentaciji nacionalnog tima. Tada sam još uvek bio u Monaku, gde nisam igrao za prvi tim, ali me je on primetio upravo dok sam igrao za rezerve. To mi je pomoglo da održim kakav-takav nivo igara, pre nego što sam shvatio da mogu da uspem", zaključio je Marsijal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve