Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.02.2016.

22:48

Barsin rekord nepobedivosti za finale

Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale Kupa kralja remijem u revanš utakmici sa Valensijom, rezultatom 1:1.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Barsin rekord nepobedivosti za finale
Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Barselona je u prvom meču polufinala razbila Valensiju 7:0, pa je drugi bio samo formalnost.

Katalonci su gubili sve do finiša, ali su uspeli da izjednače i tako zabeleže novi rekord španskog fudbala od 29 uzastopnih utakmica bez poraza. Prethodni je držao Pep Gvardiola koji je brojao do 28, a taj je izjednačen za vikend trijumfom nad Levanteom.

Aktuelni šampion Španije i Evrope poslednji put je izgubio trećeg oktobra od Sevilje, sa kojom će se verovatno boriti za titulu jer Andalužani na revanš Selti nose 4:0 iz prvog susreta.

Meč na skoro praznoj ’Mestalji’ bolje je počeo gostujući tim koji je igrao u rezervnom sastavu – Barsa je imala nekoliko poluprilika, ali je Valensija propustila najbolju šansu kada je Matje sjajnom intervencijom sprečio Santija Minu da ubaci loptu u mrežu.

Međutim, Valensija je u samom finišu prvog poluvremena stigla do vođstva, a strelac je bio Alvaro Negredo. Napadač je izbegao ofsajd i posle ispucavanja odbrane izašao 1 na 1 sa Ter Stegenom. Nemac je odbranio prvi pokušaj, ali se lopta odbila do Negreda koji iz popravnog ne greši.

I drugo poluvreme počelo je inicijativom ’Slepih miševa’, ali je Barselona uzvratila šansama Rakitića i Munira.

Ipak, igrači Luisa Enrikea nisu uspeli da zatresu mrežu sve do 84. minuta kada je pogodio mladi Vilfrid Kaptum. Kamerunac je dva minuta pre toga ušao u igru i u svom drugom nastupu za Barselonu postigao debitantski pogodak za nastavak niza.

Mesto odigravanja finalnog meča još uvek nije poznato, iako je ’Blaugrana’ tražila da bude organizovano na ’Santjago Bernabeuu’, stadionu najvećeg rivala Real Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve