Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.02.2016.

12:27

Lukaku: Van Persi se idealno kreće za centarfora

Centarfor Evertona Romelu Lukaku smatra da Robin van Persi poseduje najbolju kretnju od svih napadača koje je on gledao.

Izvor:

Autor:

Lukaku: Van Persi se idealno kreće za centarfora
Getty Images

Sjajni Holanđanin, koji trenutno nastupa za Fenerbahče, igrao je osam godina za Arsenal, pre nego što je prešao u Mančester Junajted sa kojim je bio šampion.

"Prvo me je oduševio Robert Levandovski, dok se probijao u dortmundskoj Borusiji. Gledao sam i Zlatana Ibrahimovića dosta, kao i Adrijana iz vremena kada je igrao za milanski Inter – bili su zastrašujuće dobri", kaže Lukaku.

"Ali, od svih njih, najbolju kretnju za napadača imao je Robin van Persi, kada je osvojio 'Zlatnu kopačku' u dresu Arsenala. Čak i u prvoj godini dok je igrao za Junajted, praktično su osvojili titulu zbog njegovih golova", dodao je strelac 18 golova u Premijer ligi.

Mladi Belgijanac stigao je na Ostrvo 2011. godine iz Anderlehta za 17 miliona funti, a, iako je odigrao samo 12 mečeva u debitanskoj sezoni, Romelu ističe da je mnogo naučio igrajući za Čelsi.

"Od prvog dana, Didije Drogba, Nikola Anelka, Salomon Kalu, Žoze Bosingva I Floren Maluda su mi bili kao starija braća. Pazili su na mene na svakom koraku, govoreći mi koliko je naporan i vredan rad važan, posvećenost i pobednički mentalitet. Iako te godine nisam mnogo igrao, iako sam bio I poprilično frustriran na kraju sezone, ta godina je od mene napravila igrača kakav sam danas. To im uvek govorim kada imam priliku, da sam im neizmerno zahvalan za sve što sam naučio u tih godinu dana", zaključio je Lukaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve