Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.02.2016.

11:47

Teniskim lopticama protiv skupih ulaznica

Navijači Borusije Dortmund protestovali su na gostovanju protiv Štutgarta zbog previsoke cene ulaznica.

Izvor: AK

Autor: AK

Teniskim lopticama protiv skupih ulaznica
Foto: Getty images

Gosti iz Dortmunda su plaćali 70 evra kartu za meč četvrtfinala nemačkog Kupa, koji je njihov tim dobio 3:1.

Navijači Borusije su bojkotovali prvih 20 minuta utakmice, koju su ometali ubacivanjem teniskih loptica, te razvili transparent "Fudbal mora biti pristupačan".

"Nismo ovo želeli, ali smo morali da uradimo. Ne osećamo se lepo što nismo bordili svoj tim prvih 20 minuta, ali moralo je tako biti. Kada je dosta, dosta je", rekao je navijač Borusije Mark Kvambuš.

On je objasnio da su ubacivali teniske loptice jer Nemci imaju izraz "sjajan tenis" kada žele da opišu nešto dobro, a želeli su da poruče Štutgartu da su cene previsoke.

Ovo je drugi slučaj u poslednjih nekoliko dana da navijači klubova iz "liga petice" protestuju zbog cena karata. Proteklog vikenda navijači Liverpula su napuštali Enfild od 77. minuta meča sa Sanderlendom, jer je klub najavio povećanje cene karata za glavnu tribinu na 77 funti, sa ovosezonskih 59.

"Volim engleski fudbal, ali on ubija sebe. Uvek je lepo videti kada navijači protestuju zbog loših uslova, moramo biti solidarni. Nadam se da će to inspirisati i ostale navijače da nam se pridruže u protestu", dodao je Kvambuš.

Navijači Borusije spadaju među najvatrenije u Evropi, njihov Signal Iduna Parka, legendarni Vestfalen, je ispunjen na svakoj utakmici već godinama.

Popularni "Žuti zid" je verno bodrio "milionere" i u vreme kada je Borusija bila daleko od vrha nemačkog fudbala zbog finansijskih problema početkom ovog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve