Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.02.2016.

16:55

Napoli čuva vrh, Juve prati, gol Đurđevića

Fudbaleri Napolija i Juventusa ostvarili su sigurne pobede u okviru 24. kola Serije A.

Izvor: B92

Autor:B92

Napoli čuva vrh, Juve prati, gol Đurđevića
Getty Images

Napolitanci su na svom terenu slavili protiv Karpija sa 1:0, dok je branilac titule sa 2:0 slavio na gostovanju Frozinoneu.

Napoli posle tog trijumfa ima 56 bodova na čelu tabele, dva više od ‘Stare dame’.

Najviše golova u nedeljnom popodnevnom terminu viđeno je u duelu između Sasuola i Palerma, koji je završen rezultatom 2:2, a bod gostima doneo je srpski fudbaler Uroš Đurđević.

U ostalim utakmicama, Kjevo je pobedio Torino sa 2:1 na gostovanju, dok su Milan i Udineze igrali nerešeno 1:1.

U prvoj utakmici dana, Verona i Inter su igrali 3:3, a u toku dana igraju se još dva meča – Atalanta dočekuje Empoli od 18 časova, dok od 20.45 na “Olimpiku” igraju Roma i Sampdorija.

Juventus nije igrao dobro u prvom poluvremenu – bilo je dosta nervoze, a prilike su imali Sturaro i Morata.

U nastavku je ’Stara dama’ pojačala pritisak i posle nekoliko sjajnih šansi postigla pogodak. Dibala je pogodio i stativu, da bi nešto kasnije Kvadrado probio bedem domaćina. Fenomenalni Argentinac je u samom finišu meča iskoristio asistenciju Morate za konačnih 2:0.

Napoli nije uspeo da načne Karpi u prvom delu, Iguain je u drugom minutu imao šansu, ali su se gosti iz Ređo Emilije odlično branili. Kaljehonu je poništen gol, ali je ekipi dodatno otežan posao kada je Bjanko dobio drugi žuti karton u 56. minutu.

Petnaestak minuta kasnije Gonsalo Iguain doneo je veliku radost navijačima sa ’San Paolu’ kada je bio precizan sa bele tačke, postigavši 24. gol u sezoni.

Ekipa iz Napulja je prva na tabeli sa 56 bodova i ima dva boda više od Juventusa koji je u seriji od čak 14 pobeda u nacionalnom prvenstvu.

Fudbaleri Milana i Udinezea odigrali su nerešeno 1:1, a gosti su poveli golom Pabla Armera u 17. minutu. Ipak, izjednačenje i bod ekipi Siniše Mihajlovića doneo je Mbaje Niang u 48. minutu.

Milan je, nakon 24 odigrana kola, šesti na tabeli Serije A sa 40 bodova, dok je Udineze na 14. mestu sa 27 bodova.

U ostalim mečevima Kjevo je u gostima bio bolji od Torina sa 2:1, dok su Sasuolo i Palermo odigrali nerešeno 2:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve