Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.02.2016.

16:09

Širer: Nagradite navijače za lojalnost

Bivši engleski reprezentativac Alan Širer rekao je da klubovi ne bi trebalo da povećavaju cene karata za utakmice naredne sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Širer: Nagradite navijače za lojalnost
Getty Images

Hiljade navijača Liverpula napustilo je utakmicu sa Sanderlendom na “Enfildu” u subotu iz protesta što će sledeće sezone karte za novu glavnu tribinu koštati 77 funti.

Te promene dolaze pošto je prošle godine Premijer liga prodala televizijska prava za više od pet milijardi funti, koji će stupiti na snagu od sezone 2016/17.

Mislim da od nijednog navijača u zemlji ne bi smelo da se traži da plati više za kartu naredne sezone. Pošto novi ugovor o televizijskim pravima, štaviše, navijači bi trebalo da budu nagrađeni za svoju lojalnost. Navijači bi trebalo da plaćaju karte 10 ili 20 funti, da stadionu budu puni, što da ne?”, istakao je Širer.

Liverpul je vodio sa 2:0 u 77. minutu, kada su navijači počeli da napuštaju stadion, a do kraja utakmice je Sanderlend uspeo da izjednači na 2:2.

Liverpul nije izgubio bodove jer su navijači napustili stadion posle 77 minuta. Liverpul je izgubio jer je bio loš u odbrani”, istakao je Širer.

Menadžer Arsenala Arsen Venger istakao je da će dodatni prihod od televizijskih prava klubovi najverovatnije iskoristiti za kupovinu novih igrača, a ne da bi smanjili cene karata.

Mislim da će pritisak za trošenjem novca biti sve veće, a ne možete nužno da ga dajete drugim ljudima”, naglasio je Venger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve