Nova vest
Fudbal

Subota, 06.02.2016.

19:24

"Makazice" Božinova, Partizan dobio Šahtjor

Fudbaleri Partizana savladali su Šahtjor iz Soligorska 2:1 u Nikoziji, u šestom test meču na Kipru.

Izvor: AK

Autor: AK

foto: FK Partizan

Nakon što su rezevisti remizirali sa ruskim Volgarom 2:2, prvi tim crno-belih je subotu zaključio trijumfom nad beloruskim timom golovima Valerija Božinova sredinom prvog i Nemanje Mihajlovića početkom drugog poluvremena.

Partizan je odigrao meč u visokom ritmu sa dosta presinga na protivničkoj polovini terena, uz kreativne napade i čvrstu odbranu ispred koje je prostor kontrolisao Everton.

Nakon što su Belorusi umalo poveli autogolom Miladina Stevanovića, koji je nepsretnom reakcijom pogodio stativu, srpski šampion poveo je fantastičnim golom Božinova u 21. minutu, kada je Bugarin "makazicama" sa 13-14 metara pogodio levi ugao.

Već na startu drugog dela meča crno-beli dupliraju prednost, a gol je pogodio mladi napadač Mihajlović, koji je nakon dodavanja Božinova sjajno prevario čuvara i postigao drugi gol na Kipru.

Talentovani centarfor se iskupio za promašaj iz 18. minuta posle centaršuta Alena Stevanovića, kada ga je kritikovao trener Ivan Tomić istakavši mu da je morao da pogodi iz peterca.

Sredinom poluvremena teren je zbog povrede morao da napusti štoper Marko Jovanović, koga je u sredini odbrane zamenio Ivan Bandalovski, a njegovu poziciju desnog beka preuzeo Darko Brašanac.

Nakon mirne igre u narednih 20-ak minuta, Belorusi stižu do gola u samoj završnici utakmice, neopreznu igru odbrane Partizana kaznio je Ihar Burko.

Nekoliko minuta kasnije utakmica je završena, prekinule su je sudije u trenutku kada su igrači dva tima imali nešto žustriju verbalnu raspravu.

Partizan je u subotu odigrao još jedan meč, remizirao je 2:2 sa ruskim Volgarom, a trener Tomić nije bio zadovoljan igrom kod prekida.

Crno-beli će u sredu odigrati poslednji test meč na Kipru protiv lokalnog prvoligaša Dokse.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve