Nova vest
Fudbal

Subota, 06.02.2016.

14:05

Grujić za preokret i prvu pobedu Zvezde na Kipru

Crvena zvezda zabeležeila je prvu pobedu na pripremama na Kipru, pošto je posle preokreta savladala Atlantas – 2:1 (0:1).

Izvor:

Autor:

Grujić za preokret i prvu pobedu Zvezde na Kipru
fkcz.com

Lider nacionalnog šampionata bio je bolji rival tokom svih 90 minuta, a kreator premijernog trijumfa i preokreta bio je sjajni Marko Grujić.

Trećeplasirani tim litvanskog prvenstva poveo je u 32. minutu iz penala, da bi novi igrač Liverpula najpre izjednačio posle 180 sekundi igre u nastavku, a zatim u 77. doneo totalni preokret timu Miodraga Božovića.

Zvezda je krenula agresivno i dominantno od starta, pritisla je rivala, ali nije uspela da stigne do prednosti. Prvu šansu imao je Ugo Vieira u 11. minutu, ali je njegov pokušaj sa distance završio preko prečke.

Poslednje pojačanje crveno-belih, brazilski štoper Edson da Silva dobro je otvorio meč, bio je siguran u duelima na zemlji i vazduhu, ali je onda, najviše zbog nedovoljne pripremljenosti jer se nedavno priključio ekipi, lošim postavljanjem i kasnije faulom napravio penal. Faulu je prethodila uspešna intervencija Damira Kahrimana, a siguran sa bele tačke bio je Sila.

Ono što nisu uspeli u prvom, jesu već na startu drugog poluvremena. Međutim, najpre je Atlantas imao veliku priliku za 2:0, posle rizičnog pâsa Aleksandra Cvetkovića i klizanja Aleksandra Lukovića, ali je šut litvanaca završio pored stative.

Grujić je pratio akciju i šut Viere, a zatim iz odbitka lako smestio loptu u mrežu za izjednačenje. Do kraja susreta viđena je ofanziva Zvezde, kao i sporadični pokušaji Litvanaca, da bi konačan susreta postavio ponovo Grujić u 77. minutu.

Još jedno je pogodak viđen posle akcije 'Zlatnog orlića' i Portugalca, sada su razmenili dupli pâs, pre nego što je Grujić rutinski zatresao mrežu za konačnih 2:1.

Obe ekipe završile su meč sa igračem manje, pošto su Aleksandar Katai i Jokšaš zaradili crvene kartone zbog koškanja.

Crvena zvezda: Kahriman (Stanković od 81) – Cvetković, Luković, Edson (Stojanović od 60), Ibanjes – Donald, Le Talek, Grujić, Srnić, Katai – Vieira

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve