Nova vest
Fudbal

Subota, 06.02.2016.

10:28

BBC: Junajted počeo pregovore sa Murinjom

Fudbalski klub Mančester Junajted počeo je pregovore sa predstavnicima Žozea Murinja oko mogućnosti da na kraju sezone preuzme ’Crvene đavole’.

Izvor: JT

Autor: JT

BBC: Junajted počeo pregovore sa Murinjom
Getty Images

53-godišnji Portugalac, koji je u decembru dobio otkaz u Čelsiju, već duže vreme je glavni favorit da nasledi Luja van Gala na „Old Trafordu“.

BBC prenosi da nikakav dogovor nije postignut, da klub ništa ne želi da komentariše, ali da su pregovori započeti.

64-godišnji Holanđanin ima ugovor sa Junajtedom do leta 2017. godine, ali se očekuje da će napustiti klub već na kraju sezone, zbog rezultata koje je klub ostvario poslednjih nedelja.

To bi Murinju širom otvorilo vrata „Old Traforda“, a zna se da je Portugalac uzbuđen zbog mogućnosti da vodi Junajted.

Angažovanje Murinja bi za čelnike Junajteda bio sjajan odgovor na potvrdu da će Pep Gvardiola preuzeti Mančester Siti na kraju sezone. Ukoliko portugalski stručnjak zaista stigne u redove ’Crvenih đavola’, on i Gvardiola bi tako nastavili rivalstvo započeto u Španiji, kada su njih dvojica vodili Real i Barselonu.

Van Galu se klupa Junajteda ’klimala’ više puta ove sezone, ali je poslednjih nedelja njegov tim zaigrao bolje. ’Đavoli’ sada drže peto mesto na tabeli sa 40 bodova, deset manje od vodećeg Lestera, a pet od Arsenala, koji je na četvrtoj poziciji, poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Naredna utakmica Junajted očekuje u nedelju od 17 časova, kada gostuju Čelsiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve