Nova vest
Fudbal

Petak, 05.02.2016.

18:13

Pelegrini: Nije meč sezone, Lester kao Viljareal

Predstojećeg vikenda u Premijer ligi se igra jedan od ključnih mečeva u borbi za titulu, neočekivani lider Lester gostuje prvom pratiocu Mančester Sitiju.

Izvor: AK

Autor: AK

Pelegrini: Nije meč sezone, Lester kao Viljareal
foto: Getty images

"Lisice" imaju tri boda više od "građana" uoči 25. kola, a u prvom duelu krajem decembra su remizirali bez golova.

"Nije još uvek najveći meč sezone, možemo pobediti ili izgubiti ovu utakmicu, ali Premijer liga neće biri rešena. Imamo u opticaju još 39 bodova", rekao je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

Pelegrini je uporedio tim Lestera sa ekipom Viljareala koja je pod njegovim vođstvom stigla do polufinala Lige šampiona 2006. godine.

"U fudbalu ne pravi uvek novac razliku, naravno da moraš kupovati igrače ako želiš titulu, ali svake godine ima iznenađenja. U Lesteru svi misle i rade istu stvar istovremeno, to može da parira novcu", rekao je Pelegrini.

Menadžer Sitija kao Lesterovu prednost ističe manji broj mečeva u odnosu na rivale i izostanak povreda, pa Klaudio Ranijeri može da svakog vikenda igra sa istim timom.

"Ne znam može li se porediti sa onim što smo mi uradili sa Viljarealom, ali je slično. Bili smo drugi u Primeri i u polufinalu Lige šampiona. Možda Lester nije tim koji ima veliki posed lopte, ali se odlično brani i sa mnogo koncentracije i brzine igra kontranapade. Kada kao menadžer imaš tako posvećene igrače, to je najvažnija stvar", zaključio je Čileanac.

Pelegrini na meču u subotu neće moći da računa na Hesusa Navasa, koji će pauzirati najmanje tri nedelje, kao ni na kapitena Vensana Kompanija, iako se Belgijanac vratio treninzima sa prvim timom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve