Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.01.2016.

22:41

Juve sa 3:0 na Đuzepe Meacu

Fudbaleri Juventusa ubedljivo su savladali Inter 3:0, u prvom meču polufinala Kupa Italije.

Izvor: AK

Autor: AK

Juve sa 3:0 na Đuzepe Meacu
foto: Getty images

"Stara dama" je potpuno nadigrala rivala iz Milana, a "Derbi Italije" rešili su dvostruki strelac Alvaro Morata i Paulo Dibala.

Inter je poslednjih 20 minuta imao igrača manje, zbog isključenja Džejsona Murilja, koji je u prvom poluvremenu skrivio penal za vođstvo Juventusa.

Revanš meč je 2. marta na Đuzepe Meaci, dan nakon što Milan i Alesandrija odigraju svoj drugi meč, u kojem će "rosoneri" braniti minimalnu prednost sa "gostovanj" u Torinu.

Roberto Mančini je pokušao defanzivnom taktikom sa nekoliko "prljavih" igrača da obuzda igru Juventusa, ali mu to nije pošlo za rukom.

Domaćin je od starta kontrolisao ritam meča i konstantno pretio "nerazurim", koje je sudija spasao ranog zaostatka jer je propustio da signalizira penal zbog igranja rukom Murilja.

Ipak, Kolumbijac se "iskupio" krajem prvog poluvremena kada je odgurnuo s leđa Kvadrada u svom kaznenom.

Ovaj poklon iskoristio je Morata lagano savladavši Handanoviča sa bele tačke. Gol je pogurao domaćina koji u dvadesetom minutu nastavka duplira prednost.

Opet je strelac bio Morata koji je fantastičnim volej udarcem poručio Visenteu del Boskeu da može da računa na njega za EURO u Francuskoj.

Sedam minuta kasnije Inter je ostao sa igračem manje na terenu, jer je Muriljo opet nepropisno faulirao Kvadrada, i završio meč.

Juve to maksimalno koristi u samoj završnici, rezervista Dibala dobija sjajnu loptu od Asamoe i opet levom nogom trese mrežu rivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve