Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.01.2016.

22:20

KK: Selta izbacila Atletiko u četvrtfinalu!

Fudbaleri Selte napravili su najveće iznenađenje u Kupu kralja i eliminisali madridski Atletiko u četvrtfinalu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

KK: Selta izbacila Atletiko u četvrtfinalu!
Photo by Denis Doyle/Getty Images

Selta je na taj način izbacila drugog favorita za osvajanje Kupa, ali je potpuno zasluženo prošla jer je u revanšu kaznila promašaje protivnika.

Posle 0:0 u Vigu prošle nedelje, gosti su na ’Visente Kalderonu’ odigrali taktički fantastičnu utakmicu i slavili rezultatom 3:1.

Duel je počeo velikom ofanzivom domaćih koji su znali da nemaju baš najbolji rezultat iz prvog susreta. Prva figura meča bio je Saul Niges, ali je u nekoliko navrata grešio u završnici. Kazna za promašaje stigla je veoma brzo – u 22. minutu Oreljana je sjajno izveo slobodan udarac sa desne strane, a usamljen u skoku bio Pablo Ernandes koji trese mrežu.

Međutim, prednost Selte trajala je samo sedam minuta, najviše zbog slabe odbrane golmana Blanka koji je loše odbio pokušaj Karaska. Lopta je završila na nozi Grizmana koji je uz mnogo sreće izjednačio.

Ekipa iz Viga uspela je da izdrži pritisak domaćina do poluvremena, a onda je usledio novi šok u Madridu, samo desetak minuta pošto su se igrači vratili na teren. Odbrambeni igrači Atletika izgubili su loptu na svojoj polovini, Radoja je doturio do Džona Guidetija koji se namestio i sa skoro 30 metara pogodio rašlje.

Pokušao je Čolo Simeone sa izmenama, ubacio je Koreu i Olivera Toresa, ali samo osam minuta posle drugog gola pomoći nije bilo. Guideti je progirao Malja na desnom boku, a ovaj pogodio Ernandesa na prvoj stativi koji drugi put trese mrežu glavom i overava prolaz.

Od tog trenutka ’Jorgandžije’ su morale da postignu tri kako bi se našli na žrebu za polufinale – uspeli su samo da ublaže poraz i pored velike inicijative. Koreao je dobio dodavanje od Gabija, promešao dvojicu protivničkih defanzivaca i špicem, sa ivice kaznenog u 81. minutu smanjio na 3:2.

Pokušavali su Madriđani da unesu neizvesnost u samom finišu, ali nisu uspeli i Selta je prošla u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve