Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.01.2016.

14:30

Biševac: Bila potrebna promena, Zvezda nije zvala

Srpski fudbaler Milan Biševac istakao je za B92 zadovoljstvo dolaskom u Lacio rekavši da mu je bila potrebna promena posle deset godina u Francuskoj.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Biševac: Bila potrebna promena, Zvezda nije zvala
foto: Getty images

Biševac je za Badnji dan potpisao ugovor sa rimskim klubom na godinu i po dana uz mogućnost produženja saradnje na još jednu sezonu.

"Deset godina sam proveo u Francuskoj, tamo sam postao igrač, mnogo mi je toga Francuska dala, ali trebala mi je promena. Volim velike izazove i utakmice, još samo da počnem da igram", rekao je Biševac za B92.

On je ove sezone odigrao samo osam utakmica za Olimpik iz Liona nakon što je postalo jasno da neće produžiti ugovor koji mu je isticao na leto.

"Dobio sam pre tri-četiri meseca ponudio Liona, nisam hteo da je produžim iz dosta razloga. Pre četiri nedelje pojavio se Lacio, pozvao me je (Mateja) Kežman i počala je priča. Presrećan sam", istakao je iskusni štoper.

Biševac je od 2007. igrao u Francuskoj, sada kao 32-godišnjak je debitant u prestižnoj Seriji A.

"Gledao sam juče utakmicu (0:0 protiv Karpija), velika je razlika između italijanske i francuske lige. Francuska je jedna od najtežih, nadam se da ću se brzo uklopiti u Seriju A. Znam da se mnogo očekuje od mene", rekao je Biševac.

Mesecima se spekulisalo o njegovom mogućem povratku u Crvenu zvezdu, a u izjavi za B92 Biševac je konačno objasnio koliko je to bilo (ne)realno.

"Volim Zvezdu, to je moj klub, ali niko me iz kluba nije zvao, nije bilo pregovora, niti sam ja potencirao nešto u vezi s tim. To nije bilo ni realno. Ne bih voleo da se misli da sam ja odbio nešto, da su me pozvali ko zna šta bi bilo, jer je teško taj klub odbiti. Čuo sam, ne znam da li je istina, da su se oni raspitivali u kakvom sam ja stanju. To mi je malo bilo čudno, mislim da sam spreman i da sam dostigao neki nivo posle toliko godina u francuskoj ligi", rekao je Biševac.

Njegov dolazak proširio je srpsku koloniju na Olimpiku na četvoricu igrača (Filip Đorđević, Dušan Basta, Sergej Milinković-Savić).

"To će mi olakšti adaptaciju, ali toliko Srba u Laciju predstavlja i teret jer oni koji su bili ranije su ostavili veliki trag. Nadam se da ćemo mi nastaviti dobru tradiciju", zaključio je Biševac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve