Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.12.2015.

22:13

Borac umalo do istorije Crvene zvezde

Crvena zvezda nije mnogo puta u svojoj 70 godina dugoj istoriji primilia pet golova, ali je malo nedostajalo da se u nju upiše čačanski Borac.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

'Zebre sa Morave' odigrale su fantastičan meč u osmini finala Kupa Srbije, nanevši najtrofejnijem srpskom klubu jedan od najtežih poraza ikada na domaćem terenu – 5:1 (3:0).

Takođe, Borac se revanširao Zvezdi za nedavni poraz u prvenstvu (4:2), ali i prekinuo seriju ekipe Miodraga Božovića od 17. uzastopnih trijumfa u svim takmičenja.

Igrao se finiš meča na stadionu 'Rajko Mitić' kada su se dvojica igrača gostiju, po ko zna koji put za 90 minuta, našla sama ispred Damira Kahrimana.

Ipak, iskusni čuvar mreže uspeo je nekako da zaustavi pokušaj rezerviste Stefana Vukmirovića i tako spasao crveno-bele izjednačenja najtežeg poraza ikada pred svojim navijačima

Kahriman je ujedno i sprečio da Zvezda po drugi put primi šest golova na domaćem terenu.

Shodno tome, kao rekordni ostaje poraz od Veleža iz 1966. godine, kada je mostarska ekipa pobedila 6:2.

Poraz od pet golova razlike crveno-beli doživeli su i četiri godine ranije, tačnije 28. oktobra 1962. godine, a uspešniji na stadionu Jugoslovenske Narodne Armije, pošto je Marakana još uvek bila u izgradnji, bio je večiti rival Partizan – 5:0.

Što se evrokupova tiče, Zvezda je najubedljiviji poraz kod kuće doživela od mehengladbaške Borusije 3:0, dok je pet godina kasnije Barselona upisala trijumf 4:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve