Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.11.2015.

23:13

Princ Ali: Otvoriću sve knjige

Jordanski princ Ali Bin al Husein izjavio je da će, ukoliko postane predsednik FIFA, javno pokazati sve finansijske papire u toj organizaciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: Getty images

On je u intervjuu japanskoj agenciji Kjodo istakao da će otkriti sva neobjavljena dokumenta, uključujući isplate i uplate zvaničnicima FIFA.

"Otvoriću sve knjige kompletno jer mislim da ljudi imaju pravo da znaju. Posao mora da bude priznat i pun odgovornosti, a sve finansije moraju da budu transparentne", rekao je Ali Bin Husein.

Zbog sumnjive isplate od dva miliona švajcarskih franaka predsednik FIFA Sep Blater i Mišel Platini suspendovani su na 90 dana, kao i kandidatura prvog čoveka UEFA za predsednika FIFA.

FIFA je objavila da za to mesto konkuriše pet kandidata – Ali Bin al Husein, Salman Bin Ibrahim Al Kalifa, Žerom Šampanj, Djani Infantino i Tokio Seksvale.

Izbori za novog predsednika FIFA biće održani 26. februara u Cirihu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

4 h

U fokusu

Vidi sve