Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.11.2015.

08:51

Rusi ne smeju da kupuju u Turskoj

Ruski fudbalski klubovi neće smeti da kupuju igrače iz turskih ekipa tokom predstojećeg zimskog prelaznog roka.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Getty Images

“To neće biti mogućnost“, rekao je ministar sporta Rusije Vitalij Mutko i dodao da to neće uticati na turske igrače koji već igraju u Turskoj, pošto je npr. Karadeniz Gekdeniz u Rubinu još od 2008. godine:

“Svi koji imaju važeći ugovor nastaviće da rade. Oni neće biti ovde u budućnosti, ali u ovom trenutku imaju ugovore i u to nećemo zalaziti“.

Takođe, Mutko je rekao da će turskim kompanijama koji učestvuju u izgradnji stadion za Mundijal 2018. biti dozvoljeno da nastave sa radom, a preporučio je i ruskim klubovima da otkažu eventualne zimske pripreme u Turskoj.

Nekoliko klubova, uključujući Lokomotivu i Spartak, rekli su da će postupiti prema preporuci.

Dalje, Mutko je potvrdio da će ruski sportisti moći da učestvuju na sportskim takmičenjima u Turskoj, uz maksimalno obezbeđenje, kao i da mere Rusije prema Turskoj neće uticati na kalendar sportskih federacija.

Odnosi između dve zemlje naglo su se pogoršali pošto je Turska oborila jedan ruski avion na sirijskog granici ubivši pri tom jednog pilota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve