Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.11.2015.

11:58

Ronaldov najgori start od dolaska u Real

Prošle godine u ovo vreme Kristijano Ronaldo postigao je 20 golova, što je bilo više od čak 16 klubova u Primeri.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Ove sezone nadmašio je samo jedan klub – Malagu, koja se nalazi na 18. poziciji na tabeli. Portugalac je u nacionalnom šampionatu dao samo osam golova, a njegovu ukupnu statistiku poboljšava prosek od 1,4 gola po meču u Ligi šampiona.

Ipak, u Primeri Ronaldo nije dao gol na 67% Realovih mečeva ove sezone – dao je golove samo Las Palmasu, Selti, Levanteu i Espanjolu, protiv kojeg je postigao čak pet golova.

To je Ronaldov najgori start od dolaska na stadion Santijagu Bernabeu 2009. godine – prošle sezone nije dao gol u 10 od 35 mečeva, a u sezoni 2013/2014. nije zatresao mrežu na osam od 30 odigranih mečeva u Primeri.

“Sada sam više fudbaler koji igra u šesnaestercu, a na toliko po boku“, rekao je Ronaldo u intervjuu za World Soccer.

Međutim, promena pozicije nije uticala pozitivno – iako je ove sezone uputio više udaraca ka golu, pod Rafom Benitesom dao je samo osam golova na 12 utakmica (prošle godine u ovo vreme dao je 20 na 11 mečeva).

U tri od šest sezona koliko je bio u Realu Ronaldo je osvojio ’Pićići’ trofej za najboljeg strelca, a trenutno su prvi Nejmar sa 14 i Suares sa 12 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve