Nova vest
Fudbal

Subota, 28.11.2015.

18:55

11: Niko kao Vardi, pretekao i Van Nistelroja

Centarfor Lester Sitija Džejmi Vardi ušao je u istoriju Premijer lige, postigavši gol i na 11. uzastopnom meču u nacionalnom šampionatu.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Neverovatni napadač 'Lisica' oborio je tako rekord legendarnog Ruda van Nistelroja, koji je u dresu Mančester Junajteda bio precizan na deset mečeva zaredom u sezoni 2002/2003.

Takođe, Vardi je postigao svog 14 pogodak u sezoni, upravo protiv Junajteda, pa je tako već krajem novembra postao igrač koji je najviše tresao mrežu u istoriji Lestera, kada se radi o jednoj sezoni.

Nema sumnje da će se Vardi uskoro naći u nacionalnom timu Engleske, a koliko je značajan za 'Lisice' najbolje oslikava podatak da bi, ako bi se oduzeli njegovi pogoci, tim bio tek 14.

Lester, inače lider Premijer lige, dočekao je u 14. kolu Premijer lige 'Crvene đavole', a Vardi je u 24. minutu doneo vođstvo svom timu, posle sjajno pâsa Kristijana Fuhsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve