Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.11.2015.

23:04

LE: Liverpul prošao, Napoli maksimalan

Fudbaleri Liverpula nastavili su sa dobrim igrama i u Ligi Evrope, pošto su u 5. kolu pobedili Bordo na svom terenu sa 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Ekipa Jirgena Klopa je ovom pobedom kolo pre kraja izborila plasman u 1/16 finala iz grupe B pošto ima četiri boda više od trećeplasiranof Rubina.

Nije sve počelo najbolje po ’Crvene’, pošto su gosti poveli u 33. minutu golom Saivea. Ipak, samo pet minuta kasnije izjednačio je Milner sa penala, a u poslednjem minutu prvog dela konačan rezultat postavio je Kristijan Benteke.

U grupi A, ekipa Moldea je poražena kod kuće od Fenerbahčea sa 2:0, ali je i pre ovog kola obezbedila plasman u narednu fazu. Pobedu Feneru doneli su Fernando i Tufan u drugom poluvremenu, a Lazar Marković presedeo je utakmicu na klupi.

Fener je sada drugi sa osam bodova, dva manje od Moldea i dva više od Ajaksa koji je pobedio Seltik u Glazgovu sa 2:1. Mekgregor je doneo Seltiku vođstvo u četvrtom minutu. Izjednačio je Milik u 22, a pobedu gostima obezbedio Černi dva minuta pre kraja.

U grupi D Napoli je zadržao maksimalan učinak trijumfom protiv Briža u gostima, a jedini strelac na tom meču bio je Kirikeš u 41. minutu.

Legija je u drugom meču grupe savladala Midtjiland sa 1:0 i zakomplikovala situaciju pred poslednje kolo. Poljski tim sada na trećem mestu ima četiri boda, kao i Briž, dok Midtjiland na drugom ima 6.

U grupi E nema dileme ko će dalje. Viljareal je pobedio Rapid sa 1:0, ali će obe ekipe dalje jer posle petog kola imaju po 12 bodova.

U grupi F Braga je pobedila Liberec sa 2:1 i sada je na čelu grupe sa 12 bodova. Gosti su vodili u Portugalu golom Efremova u 35. minutu, izjednačio je Fereira u 42, a Krislan je u 92. doneo pobedu Bragi.

Grupa A:

Seltik – Ajaks 1:2
Molde – Fenerbahče 0:2

Tabela: Molde 10, Fenerbahče 8, Ajaks 6, Seltik 2

Grupa B:

Rubin – Sion 2:0
Liverpul – Bordo 2:1

Tabela: Liverpul 9, Sion 8, Rubin 5, Bordo 3

Grupa C:

Krasnodar – Dortmund 1:0
PAOK – Kabala 0:0

Tabela: Dortmund 10, Krasnodar 10, PAOK 4, Gabala 2

Grupa D:

Briž – Napoli 0:1
Legija – Midtjiland 1:0

Tabela: Napoli 15, Midjiland 6, Legija 4, Briž 4

Grupa E:

Dinamo Minsk – Viktorija 1:0
Viljareal – Rapid 1:0

Tabela: Viljareal 12, Rapid 12, Viktorija 3, Dinamo 3

Grupa F:

Braga – Liberec 2:1
Marselj – Groningen 2:1

Tabela: Braga 12, Marselj 9, Liberec 7, Groningen 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve