Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.11.2015.

18:57

LE: Krasnodar dobio Borusiju i prošao dalje

Fudbaleri Krasnodara pobedili su Borusiju iz Dortmunda u okviru petog kola grupe C Lige Evrope i preuzeli prvo mesto.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

Ruski klub je do trijumfa došao golom Pavela Mamajeva u drugom minutu iz penala, koji je već na startu utakmice skrivio Mats Humels, tako što je vukao za dres svog rivala.

Mamajev je poslao loptu po sredini gola, što se ispostavilo kao pametna odluka, pošto je Roman Vajdenfeler odlučio da se baci u stranu.

Borusija je imala veći posed lopte, čak i više šuteva u okvir gola – četiri naspram nijednog svog rivala, ali je odbrana domaćeg tima odlično funkcionisala.

Krasnodar se tako osvetio Borusiji za poraz u Dortmundu sa 2:1, a tim trijumfom je i obezbedio plasman u drugu fazu, pošto ima deset bodova, koliko i Borusija. PAOK ima tri, ali se tek od 21.05 sastaje sa Kabalom i bez obzira na rasplet tog duela, nema šansu za prolazak dalje.

Srpski fudbaler Neven Subotić ostao je na klupi Borusije u duelu sa Krasnodarom.

U ostalim utakmicama koje su odigrane od 17 časova, takođe su slavili domaćini. Rubin iz Kazanja je sa 2:0 bio bolji od Siona, dok je Dinamo Minsk sa 1:0 slavio protiv Viktorije Plzenj.

Rubin je pobedom nad Sionom zadržao šanse za narednu fazu, ali zavisi od raspleta ostalih utakmica u grupi B. Trijumf timu iz Kazanja doneli su Blagoj Georgiev i Marko Dević golovima u 72, odnosno 90. minutu.

Gosti su, inače, značajno olakšali posao Dinamu pošto su od 34. minuta igrali sa desetoricom igrača, posle druge javne opomene koju je dobio Birama Ndoje.

Sion je uprkos porazu ostao na čelu tabele sa osam bodova, dva više od Liverpula, koji od 21.05 igra sa Bordom, dok je Rubin treći sa pet bodova, a francuski klub poslednji sa tri.

Dinamo je još ranije ostao bez šanse za prolazak dalje, ali je protiv Viktorije na svom terenu došao do prve pobede u Ligi Evrope ove sezone. Izabranici Vuka Rašovića su češki klub šokirali u nadoknadi vremena, a strelac je bio srpski fudbaler Nenad Adamović, koji je u igru ušao u 76. minutu. Prethodno je Dinamo u 90. minutu ostao sa igračem manje na terenu, pošto je Olegu Veretilu pokazan drugi žuti karton.

Drugu utakmicu kola u grupi E od 21.05 igraju Viljareal i Rapid.

Liga Evrope:
Rubin Kazanj – Sion 2:0
Krasnodar – Borusija Dortmund 1:0
Dinamo Minsk – Viktorija Plzenj 1:0
Molde – Fenerbahče 21.05
Seltik – Ajaks 21.05
Liverpul – Bordo 21.05
PAOK – Kabala 21.05
Legija – Mitjland 21.05
Briž – Napoli 21.05
Viljareal – Rapid 21.05
Sporting – Slovan 21.05
Olimpik Marsej – Groningen 21.05

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve