Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.11.2015.

20:40

LŠ: Real, PSŽ, Atletiko, Benfika, Juve i Siti u 16

Ekipe Real Madrida, Pari Sen Žermena, Atletiko Madrida, Benfike, Juventusa i Mančester Sitija plasirale su se u osminu finala Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty images

U grupi A, Real je na gostovanju u Ljvovu savladao Šahtjor 4:3, iako je vodio 4:0, a Pari Sen Žermen je bio ubedljiv kod Malmea Zlatana Ibrahimovića 5:0.

U grupi B je i dalje sve otvoreno, pošto je Volfsburg slavljem u Moskvi protiv CSKA 2:0 skočio na prvo mesto, dok je Mančester Junajted odigrao samo 0:0 na Old Trafordu protiv PSV Ajndhovena.

Atletiko Madrid je na domaćem terenu bez većih problema trijumfovao protiv Galatasaraja 2:0, pa je tako obezbedio prolaz i sebi i Benfiki, koja je ranije tokom dana remizirala sa Astanom 2:2.

Konačno, u grupi D Juventus je u derbiju dana minimalnim rezultatom savladao Mančester Siti 1:0, koji je zahvaljujući pobedi Borusije nad Seviljom u Mehengladbahu 4:2 takođe prošao u prolećni deo elitnog takmičenja.

Grupa A: Ibra se vratio u svoj Malme i dao gol

Duele u prvoj grupi elitnog takmičenja obeležio je povratak napadača Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića u rodni Malme.
’Sveci’ nisu imali previše milosti prema prvom klubu Zlatana, pošto je Adrijen Rabio već posle 180 sekundi doveo goste u vođsto. Gregori van der Vil je odlično centrirao posle odložene lopte Ibrahimovića, a Francuz se sjajno snašao ispred peterca i glavom pogodio gol.

Već osam minuta kasnije bilo je 2:0, Blez Matuidi je poslao loptu sa levog boka po zemlji, a Argentinac unutrašnjom pogodio dalji ugao. Tim rezultatom otišlo se na odmor, iako je bilo prilika na obe strane, da bi sve bilo gotovo u petom minutu nastavka.

Matuidi je pronašao Ibrahimovića uz gol-aut liniju, a najbolji reprezentativac u istoriji selekcije Švedske u svom stilu pogodio dalji gornji ugao. Imali su domaći priliku da smanje nedugo zatim, ali je Markus Rosenberg pogodio stativu, posle penala nad Nikolom Đurđićem, koji je zamenjen u 70. minutu.

Anhel di Marija je malo pre nego što je izašao iz igre, u 68. minutu, postigao pogodak glavom posle centaršuta Maksvela, a tačku na meč stavio je Lukas Mura savršenim udarcem iz slobodnjaka u 88. minutu

S druge strane, Real je na gostovanje u Ljvovu došao posle dva vezana poraza, a posebno im je u glavi i dalje bio onaj sa Barselonom minulog vikenda, kada su poraženi sa 4:0 na Santijago Bernabeu.

Ipak, ’Kraljevići’ su bez većih problema stigli do tri boda i plasmana u narednu fazu, iako su mogli sve da upropaste za samo deset minuta. Već prvom poluvremenu uputili su 11 udaraca na gol domaćih. Samo jedan od njih završio je u golu, i to onaj Kristijana Ronalda u 18. minutu.

Garet Bejl bio je brži od defanzivca i golmana Andrija Pjatova, poslavši nekako loptu dna drugu stativu, odakle snalažljivi Portugalac šalje loptu preko linije. Bio je to njegov prvi pogodaka od 31. oktobra.

Ekipa Rafaela Benitesa nadoknadila je promašaje u samo sedam minuta drugog dela igre. Ovoga puta se Ronaldo našao u ulozi asistenta, dok je loptu sa šest-sedam metara u mrežu zakucao Luka Modrić. Sve je i definitivno bilo jasno 120 sekundi kasnije. Ronaldo je odložio loptu do Karvahala na desnom roglju kaznenog, a ovaj predivni udarcem poslao neodranjivu dijagonalu.

Do kraja susreta videli pravi šou u režiji domaćina, ali ne i senzaciju. Pogotovo je sve to delovalo nemoguće u 70. minutu, kada je Ronaldo pretvorio prodor Gareta Bejla u 4:0.

Međutim, Tešeira je u 77. minuta smanjio na 1:4, da bi Dentinjo šest minuta kasnije glavom prevario Kejlora Navasa. Na korak do ogromnog boda domaći su stigli na 120 sekundi do kraja, kada je strelac bio ponovo Tešeira, ali je to bilo sve od duela u Ljvovu.

U poslednjem kolu PSŽ čeka Šahtjor, dok Malme gostuje u Madridu.

Grupa A:
Malme – Pari Sen Žermen 0:5 (0:2)
Rabio 3, Di Marija 15, 68, Ibrahimović 50, Mura 88
Šahtjor – Real Madrid 3:4 (0:1)
Tešeira 77, - Ronaldo 18, 70 Modrić 50, Karvahal 52

Tabela:
1. Real Madrid 4 1 0 11:1 13
2. Pari Sen Žermen 3 1 1 10:1 10
3. Šahtjor Donjeck 1 0 4 5:12 3 LE
4. Malme 1 0 4 1:13 3

Grupa B: Junajted napravio potencijalni problem

’Crveni đavoli’ su od samog starta krenuli snažno ka golu šampiona Holandije, ali su u prvih dvadesetak minuta uglavnom pretili sa bokova i posle prekida, što im nije donelo željeni rezultat. Pokušavali su i Vejn Runi i Entoni Marsijal, a mladi Francuz imao je i najbolju šansu u prvih 45 minuta.

Lepo se kretao posle kornera, da bi se lopta odbila do njega u levoj polovini kaznenog, ali je Zoet uspeo da zaustavi njegov šut po zemlji. S druge strane, PSV je najozbiljnije zapretio u 33. minutu, kada je udarac Hendriksa posle kontre pročitao David de Hea.

Ništa se nije promenilo ni u uvodnim minutima nastavka, pošto su domaći nastavili sa napadima i pokušajima, a malo je nedostajalo da Džese Lingard glavom donese vođstvo domaćima na samom startu. Isti igrač promašio je veliku priliku u 73. minutu, pošto je loptu posle odbitka zamalo prebacio preko prečke, pa je PSV ostao u igri za drugu fazu.

Junajted će morati da pobedi Volfsburg na gostovanju u poslednjem kolu, naravno ako PSV bude uspešan protiv CSKA kod kuće.

U prvom meču dana, Volfsburg je slavio na gostovanju protiv CSKA u Moskvi,

Grupa B:
CSKA Moskva – Volfsburg 0:2 (0:0)
Mančester Junajted – PSV Ajndhoven 0:0

Tabela:
1. Volfsburg 3 0 2 6:4 9
2. Mančester Junajted 2 2 1 5:4 8
3. PSV Ajndhohen 2 0 2 6:6 7 LE
4. CSKA Moskva 1 1 3 4:7 4

Grupa C: Atletiko sa 'pola gasa' do 16 najboljih

'Jorgandžije' nisu imale previše problema da savladaju Galatasaraj i overe plasman u narednu fazu Lige šampiona.

Počelo je ofanzivom domaćina, da bi prvi gol videli već u 13. minutu, kada je precizan bio Antoan Grizman.

Francuz je posle centaršuta Gabija ostao usamljen na ivici peterca i lako pogodio bliže rašlje.

Atletiko je nastavio da napada i preti, ali do odlaska na odmor rezultat se nije menjao, a tako je ostalo sve do 65. minuta.

Tada je takođe Grizman, ponovo pošto ga je uposlio kapiten Gabi, sa ivice peterca po zemlju smestio loptu iza Muslere.

U prvom meču dana, Raul Himenes spasao je Valensiju poraza na Astana Areni, a ispostavilo se da je to bilo dovoljno za prolaz.

U narednom kolu Benfika i Atletiko će u Lisabonu odlučiti ko će sa prvog mesta u nokaut fazu, a Galata i Astana u Istanbulu ko će u Ligu Evrope.

Grupa C:
Astana – Benfika 2:2 (2:1)
Atletiko Madrid – Galatasaraj 2:0 (1:0)
Grizman 13, 65

Tabela:
1. Atletiko Madrid 3 1 1 9:2 10
2. Benfika 3 1 1 9:6 10
3. Galatasaraj 1 1 3 5:9 4 LE
4. Astana 0 3 2 4:10 3

Grupa D: Mandžukić odveo Juve i Siti u nokaut fazu

Derbi dana odigran je u Torinu, gde je šampion Italije dočekao šampiona Engleske Mančester Siti. Obe ekipe želele su pobedu, ali se na kraju ispostavilo da je pobeda Juvea značila da oba tima idu dalje zbog rezultata u Mehengladbahu.

Utakmica je počela opreznom igrom na obe strane, da bi oba tima uskoro oba tima imala po veliku šansu za vođstvo. Najpre je Paulo Dibala upropastio fenomenalno dodavanje Pola Pogbe, prebacivši gol za nekoliko metara, da bi mu uskoro odgovorio Fernandinjo iz još izglednije pozicije.

Ipak, već u 18. minutu Mario Mandžukić doveo je 'Staru damu' u prednost. Aleks Sandro poslao je loptu sa levog boka, a Hrvat bio najsnalažljiviji u šesnestercu i poslao loptu iza Džoa Harta. Deset minuta kasnije ponovo je Mandžukić bio u šansi, ali je ovoga puta Hart bio brži.

To je bio rezultat prvog poluvremena, da bi na startu drugog dela igre Fernandinjo s jedne i Stefano Sturaro, s druge strane, bili u solidnim šansama. To je ujedno i bilo sve od uzbuđenja, pa su crno-beli na kraju osvojili tri boda.

Na sreću 'Građana', Borusija je nastavila sa sjajnom formom, posle veoma lošeg početka sezone, potpuno razbivši osvajača Lige Evrope Sevilju.

U uvodnih 20 minuta susreta nije bilo previše uzbuđenja, da bi prvi zapretili gosti preko Jevgena Konopjljanke, ali je njegov pokušaj zaustavio Jan Somer. Nastavilo se sa brzom igrom, a nedugo zatim domaćin je poveo.

U ulozi asistenta našao se Granit Džaka, a Lars Štindl samo je skrenuo loptu u mrežu. Na naredno uzbuđenje ćekali smo sve do 68. minuta, kada je Džonson duplirao prednost Gladbaha. Korb mu je odložio loptu u levi deo kaznenog, a Amerikanac lepo unutrašnjom pogodio dalji ugao.

Imala je Sevilja priliku da smanji preko Evera Benege, ali je deset minuta kasnije sve bilo gotovo. Rafael je primio loptu u kaznenom, koju mu je poslao strelac prvog gola, i napokon razbio golgeterski post.

Do kraja susreta gosti su uspeli da postignu dva pogotka i tako barem ublaže poraz, a strelci su bili Vitolo 82. minutu i Benega u 91. sa penala. U međuvremenu, Štindl je postigao svoj drugi gol, a ukupno četvrti za domaćina.

U poslednjem kolu Sevilja čeka Juventus i potrebna joj je pobeda kako bi mogla da se nada Ligi Evrope, dok Mehengladbah gostuje Sitiju na Etihadu.

Grupa D:
Borusija Mehengladbah – Sevilja 4:2 (1:0)
Štindl 29, 83, Džonson 68, Rafael 78 - Vitolo 82, Banega 90(p)
Juventus – Mančester Siti 1:0 (1:0)
Mandžukić 18

Tabela:
1. Juventus 3 2 0 6:2 11
2. Mančester Siti 3 0 2 8:6 9
3. Borusija Mehengladbah 1 2 2 2 6:8 5 LE
4. Sevilja 1 0 4 7:11 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d