Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.11.2015.

17:21

Veljko Paunović trener Čikaga

Srpski trener Veljko Paunović novi je šef stručnog štaba kluba Čikago Fajr, saopšteno je na zvaničnom sajtu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
chicago-fire.com screenshot

Još uvek nije poznato na koliko godina je Paunović potpisao, ali su u klubu izuzetno zadovoljni što su na klupu doveli čoveka koji je letos vodio omladinsku reprezentaciju Srbije do zlata na Svetskom prvenstvu.

„U vreme oštre konkurencije drugih fudbalskih klubova, veoma smo srećni što smo doveli Veljka paunovića za glavnog trenera, čoveka koji nam je bio prvi izbor. Sproveli smo detaljnu pretragu i, naravno, Paunović je konstantno bio na vrhu po svim željenim osobinama. On je šampion, učitelj ove igre i čovek sa sjajnim principima i integritetom“, rekao je generalni menadžer Čikago Fajra Nelson Rodrigez.

Veljko je 12 meseci po okončanju 16-godišnje karijere preuzeo selekciju Srbije do 20 godine i najzaslužniji je za najveći uspeh srpskog fudbala.

U Čikagu smatraju da je rođeni lider i veoma dobar taktičar, što je bilo presudno da mu ponude saradnju.

„Želeo bih da se zahvalim Endruu Hauptmanu, Nelsonu Rodrigezu i celom izvršnom timu Čikago Fajra koji me je za trenersku poziciju odabrao među ostalim kandidatima. Veoma sam uzbuđen i jedva čekam da počnem da radim sa timom, da upoznam nove navijače za koje znam da su strastveni i verni klubu. Ovo je prilika kojoj sam se nadao – da radim sa pravim ljudima, u pravo vreme i na pravom mestu“, rekao je Paunović na predstavljanju.

Tokom karijere nosio je dres 11 srpskih klubova među kojima je i Partizan, dok je u inostranstvu igrao za Marbelju, Atletiko Madrid, Maljorku, Ovijedo, Tenerife, Hanover, Hetafe, Rubin i Almeriju. Tlo Sjedinjenih Američkih Država nije mu nepoznato, pošto je proveo sezonu igrajući u Filadelfija Junionu, za koju je na 17 utakmica postigao tri gola.

„Imam veliku energijum, znanje i iskustvo koje ću podeliti našem klubu i zajednici. Fudbal je način života i ja ga živim čitav život. Volim ovakve izazove u kojima je potrebno da gradite šampiona dajući sve od sebe u svakom trenutku. Vidim Čikago Fajr kao ranjenog lava koji je spreman da oslobodi svoju snagu“, dodao je srpski stručnjak za kojeg su se mnogi nadali da će preuzeti A reprezentaciju.

Osim trenerskih, za klub koji je završio na poslednjem 10. mestu u Istočnoj konferenciji, bili su veoma važni i ljudski kvaliteti, kao i činjenica da govori šest jezika – engleski, španski, ruski, nemački, makedonski i srpski.

„Pauno i ja se znamo otkad je on igrao u MLS ligi. Znam da se metodično pripremao za ovakvu priliku. Igrajući u MLS-u razumeo je značaj naše lige i talenat koji je u njoj najvažniji. Kombinujući to sa njegovom međunarodnom perspektivom, verujemo da je on savršen trener za sledeći nivo evolucije MLS-a“, dodao je Rodrigez.

Na sajtu Čikago Fajra postavljen je i video Paunovićevog pogotka za Filadelfiju upravo protiv novog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve