Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.11.2015.

21:59

'Marseljeza' otvara mečeve Premijer lige

Francuska himna "Marseljeza" biće izvedena pre svake utakmice u Premijer ligi predstojećeg vikenda u znak solidarnosti sa Francuskom posle terorističkih napada.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

"Svi smo tužni i šokirani zbog događaja u Parizu prošlog petka. Činjenica da su napadnuti ljudi koji su uživali u svojim svakodnevnim slobodama, kao što su odlazak u restoran, na koncert ili fudbalsku utakmicu odjekuje među fudbalskim navijačima i javnosti u Ujedinjenom Kraljevstvu", rekao je izvršni direktor Premijer lige Ričard Skadamor.

U terorističkim napadima prošlog petka u Parizu ubijeno je 129 ljudi, a povređeno 350, a engleski navijači su sa francuskim u utorak zajedno pevali "Marseljezu" na Vembliju, uoči prijateljske utakmice.

U Premijer ligi igra 72 francuska fudbalera, što posle Engleske, čini Francusku najzastupljenijom zemljom na Ostrvu.

Na utakmicama Premijer lige biće uvedene dodatne bezbednosne mere. Zvaničnici Premijer lige, britanske vlade, policije i savetnici za bezbednost, održali su sastanak sa predstavnicima 20 premjerligaških klubova, Razgovaralo se i o opisu trenutnog nivoa pretnje, za koji je Premijer liga navela da je nepromenjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve