Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.11.2015.

16:45

Pavićević: Voleo bih Ludogorec u Evropi

Štoper Crvene zvezde Savo Pavićević kaže da uprkos porazu od Ludogoreca ne misli da je bugarski predstavnik bolji.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Lider Superlige pauzu u šampionatu iskoristio je da otputuje u Razgrad i odigra jaku proveru sa tamošnjim šampionom Ludogorecom, koji je slavio sa 3:1.

“Ludogorec je ozbiljna ekipa. Ostaje žal što smo primili tri gola posle grešaka, bukvalno smo im poklonili pobedu. Moraćemo da izvučemo pouke. Šteta je što nismo bili kompletni, mnogo bi nam značilo sedam reprezentativaca koji nisu bili sa nama. Uz sve uvažavanje igrača koji su nastupili protiv Ludogoreca, kada konstantno igrate u prvenstvu i vežete 14 pobeda, onda je kasnije problem izostanak nekolicine, što se videlo“, rekao je Pavićević Tanjugu po povratku iz Bugarske.

Bivši reprezentativac Crne Gore ističe da crveno-beli nisu iskoristili nekoliko prilika da stignu dva gola prednosti, za šta su u finišu kažnjeni.

“Da smo kompletni i u slučaju da se nađemo sa njima u nekim evropskim kvalifikacijama mislim da bismo egal igrali. Ne bi bio jači Ludogorec, iako poseduje veliki kvalitet sa Brazilcima, Portugalcima, fizički su jaki i brzi“.

Pred izabranicima Miodraga Božovića narednog vikenda je težak ispit u Superligi, gostovanje u Nišu protiv Radničkog. Biće to duel ekipe koja je primila najmanje golova protiv najefikasnije u ligi, dok se Pavićević nada da u konačnom ishodu presudno biti ovo drugo.

“Niš je teško gostovanje, a Radnički ozbiljna ekipa sa kvalietnim individualcima. Biće prava fajterska utakmica i nadam se da ćemo ličiti na sebe kao do sada. Radnički je u vrhu tabele, igra čvrsto, ali nemamo izbora i samo uz dobar pristup možemo da očekujemo pozitivan rezultat. U poslednje vreme rešavamo skoro sve situacije pred protivničkim golom, nadam se da će tako u Nišu“.

Prema njegovim rečima, ekipa oseća pritisak posle 14 pobeda u nizu u domaćem šampionatu, iako ubedljivo drži mesto lidera.

“Nije nimalo lako ostvariti 14 pobeda u nizu. Odavno se stvorio pritisak da nastavimo seriju, hoćemo više i to je sportski. Posebno je to izraženo u javnosti, piše se 12, 13,14 pobeda, da li ćemo kiksnuti negde. Mi to čitamo i gledamo, ali pokušaćemo da se ne opterećujemo sa tim. Kad-tad ćemo kiksnuti, daj Bože da potraje, a tek sada smo zagrizli kako bi trebalo i želimo to da odradimo što bolje do zimske pauze“, zaključio je Pavićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve