Nova vest
Fudbal

Subota, 10.10.2015.

11:29

Ivanović: Prija nam podrška naroda

Kapiten srpskih fudbalera Branislav Ivanović rekao je da je incident sa kamenovanjem autobusa dodatno motivisao ekipu ka pobedi nad Albanijom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Reprezentacija Srbije je u četvrtak uveče u Elbasanu slavila protiv Albanije, a Ivanović je poručio da posle tog trijumfa oseća veliku veru i podršku naroda.

“Tek sada vidimo koliko je bila bitna pobeda u Albaniji. U ovom trenutku nam je najvažnije da imamo podršku naroda i na tome mora da se bazira kult reprezentacije”, rekao je Ivanović.

Nadam se da ćemo u budućnosti ostati na ovom putu i da ćemo uspeti da opravdamo poverenje, Verujem u snagu ekipe i da možemo da se izborimo sa svim protivnicima”, dodao je Ivanović.

Ivanović je izjavio da je na njegovom timu bio veliki pritisak, ali da su igrači bili psihološki spremni za njega.

Od početka smo kontrolisali dešavanja na terenu i zabeležili zaslužen trijumf. Pobeda je mogla da bude slađa, da smo njom otišli na šampionat Evrope. Ipak, ona je promenila atmosferu u Srbiji što se tiče fudbala, reprezentacije i svega oko nas”, rekao je Ivanović.

Fudbaler Čelsija je naglasio da se osećao bezbedno u Albaniji, uprkos incidentu kada je po dolasku u Tiranu razbijeno staklo na autobusu sa srpskim fudbalerima.

Znali smo da igramo za ceo narod, sve Srbe u regionu, zemlji i na Kosovu. Duel je nosio prefiks visokog rizika, ali je organizovan na visokom nivou. Osećali smo se bezbedno, i pored incidenta. Bio je to jedan dodatni motiv za nas. Ova utakmica je i pre početka bila istorijska, drago nam je što se završila pozitivnim ishodom”, naveo je Ivanović.

Defanzivac Čelsija istakao je da povreda, zbog koje je morao da napusti teren u Elbasanu, ne deluje bezazleno i da će naknadni pregledi ustanoviti koliko je ona ozbiljna.

Izlazak kapitena nije se previše osetio u igri srpskog tima, pošto ga je Duško Tošić na pravi način odmenio.

Velika pobeda za nas, posebno jer znamo kakav je rivalitet između dve zemlje. Bila je napeta atmosfera, dosta toga se pisalo pre utakmice, ali smo uz veliku borbenost smogli snage da trijumfujemo. Možda meč nije bio lep za oko, ali smo igrali kao ekipa i zasluženo pobedili”, naglasio je Tošić.

Tošić je poručio da žali što pobeda u Albaniji nije imala uticaj na plasman na šampionat u Francuskoj.

Imamo jako dobru ekipu, ali razne okolnosti su doprinele da se ne nađemo na Evropskom prvenstvu. Počelo je od utakmice protiv Albanije kod kuće, ali Srbija ima budućnost. Srećan sam što smo na kraju odbradovali naciju”, zaključio je Tošić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve