Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.10.2015.

22:40

Igrač Dinama dopingovan srušio Arsenal!

Fudbaler zagrebačkog Dinama Arijan Ademi bio je pozitivan na doping testu posle utakmice Lige šampiona sa Arsenalom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

UEFA je pokrenula postupak protiv fudbalera Dinama, koji je pao na doping testu nakon pobjede 2:1 hrvatskog šampiona protiv ‘Tobdžija’.

Za sajt Index.hr iz kluba je potvrđeno da je Ademi pao na doping testu, dok je nalaz drugog igrača koji je bio na testiranju negativan. Čekaju se rezultati B kontrole, a makedonskom reprezentativcu preti dvogodišnja suspenzija.

Šampion Hrvatske objavio je da je iznenađen rezultatima jer je njihov član čak šest puta testiran u poslednjih godinu dana i da su svi rezultati bili negativni. Upravo je protiv Arsenala ovaj 24-godišnjak odigrao sjajnu utakmicu u kojoj je na ‘Maksimiru’ nadigrao veziste engleskog kluba.

"Upoznati smo s rezultatima doping kontrole nakon utakmice prvog kola Lige šampiona protiv Arsenala i da je naš igrač Arijan Ademi bio pozitivan, te je protiv njega UEFA pokrenula postupak. Prema pravilima UEFA GNK Dinamo ne sme komentarisati dok traje disciplinski postupak, i dok ne bude gotov nalaz B kontrole. Naši igrači su godinama nakon evropskih i prvenstvenih utakmica redovno podvrgavani doping kontrolama i nikada se ovako nešto nije dogodilo, tako da moramo reći da smo iznenađeni ovakvim rezultatom. Arijan Ademi je šest puta testiran u poslednjih godinu dana i svaki put je nalaz bio negativan. Isto tako, igrači su od početka sezone više puta testirani od UEFA i Hrvatske antidoping agencije, a svi nalazi su uvek bili negativni. Kada budemo imali više informacija putem službene stranice ćemo obavestiti navijače i javnost", saopštio je Dinamo, a prenos Index.hr.

Evropska kuća fudbala obavestila je Dinamo i Fudbalski savez Makedonije "uslovnom suspenzijom" dok se ne dobiju rezultati B nalaza. Ako i on bude pozitivan, vezista Dinama će verovatno dobiti dve godine suspenzije.

On je napustio je kamp makedonske reprezentacije pošto je saznao da je pao na doping testu i odmah se vratio u Zagreb. Bio je na spisku Ljubinka Drulovića za mečeve sa Ukrajinom i Belorusijom.

Prema pravilima UEFA klub će snositi posledice ako više od jednog fudbalera padne na doping testu. Dinamo još uvek ne strahuje bodove osvojene protiv Arsenala. Međutim, ako u toku ove sezone Lige šampiona više od dvojice igrača hrvatskog šampiona budu dopingovani, preti mu diskvalifikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve