Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.10.2015.

20:30

Čović o izborima, "strahu od Čovića", Vučiću...

Nebojša Čović kaže da je logično što nije bilo kandidata za predsednik FK Crvena zvezda jer u proceduri nije poštovan Statut, što posle vuče razne opasnosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Takođe, u intervjuu za Sport Network Čović je rekao da prvo mora sve da se uredi u skladu sa Statutom, pa tek onda da se govori o kandidaturama.

Predsednik KK Zvezda kaže i da mu se čini da postoji “strah od Čovića“, kao i da premijer Vučić razume sport i pomaže i Zvezdi i Partizanu.

“Nisam se kandidovao i to sam rekao na sednici UO – ključni razlog jeste to što izbori moraju da budu u skladu sa Statutom, a to nije bio slučaj. Razlog je i članstvo, ograničavanje ljudima da izađu na izbore, a ima i drugih razloga koji su u suprotnosti sa Statutom. Važno je da naglasim da se niko nije uplašio bilo čega, kako pojedinci to prezentuju po medijima, već da se razmišljalo kakve se igre igraju nažalost. Imali smo u dnevnom listu izjavu koja glasi: 'Samo bi budala mogla da se kandiduje' (Zvezdan Terzić, prim. aut), a onda smo razočarani što se niko nije kandidovao. To govori ljudima koji su u tome o čemu se zapravo radi. Od drugog avgusta permanentno ide kampanja da je Čović organizator svega sa navijačima, a sada se pokazalo da to nije tačno. Govorilo se da imamo ’napravljen scenario’, što se takođe direktno pokazalo netačnim“, počeo je Čović priču i nastavio:

“Sve mi se više čini da postoji nekakav strah od Čovića, pa čak i samo ako se kandiduje. Kao što vidite, nisam skupljao potpise, niti su ih navijači skupljali, niti sam imao ikakvu sinhronizovanu akciju sa njima. Kada se viđam s njima, vidim se javno, za razliku od nekih drugih. Sada se izvrće u varijantu da su za sve krivi navijači – ’huligani razvalili sve sa Čovićem’. Skupljali su se i neki potpisi po klubu, neću da imenujem ljude, govorili zaposlenima da će dobiti otkaze ako dođe Čović... Odvratne su laži i povezivanje mog imena s onom prethodnom licencom i još mnoge stvari. Živimo u Srbiji u kojoj se ne priznaje uspeh i ne priznaju se rezultati".

Čović kaže da postoji još nešto što je potencijalne kandidate odvratilo od prijave.

“Finale svega bio je petak i saznanje da je podneta krivična prijava u vezi sa nepravilnošću izbora. Ta tužba postoji, iako predsednik kluba kaže drugačije. Posle toga je usledila intervencija i tužba je povučena, ali pripremno ročište će se ipak održati negde 13. oktobra. Ko je toliko naivan da ide na izbore, prezentira svoj program, a onda da sudskom odlukom to sve postane neizvesno. Ako krenete da radite, onda vas posle šest meseci neko preko suda dovede u takvu situaciju. A kakvo je kod nas vreme, tih šest meseci koristi se za medijsku platformu i posle toga navodno postajete nelegitmni – stalne prozivke, trošite energiju, a može da usledi i prijava za nanošenje štete jer ste doneli neke odluke“.

Čović kaže da je izlazi iz svega toga jasan i jednostavan.

“Podržao sam ideju Slaviše Kokeze, mislim da je ona časna prema Crvenoj zvezdi, samo ona sme da bude pobednik. Taj predlog jeste bio da se hitno zakaže vanredna sednica Skupštine i da se na njoj verifikuju ostavke osam članova. Mi bi po Statutu trebalo da imamo 21 člana UO – predsednik, zamenik predsednika, tri potpredsednika, plus 16 članova. Ipak, mi nikada nismo imali potpredsednike, imali smo ukupno 16 ljudi od kojih je osam podnelo ostavke. To je moralo da se ozvaniči i da kaže ’vaš osam sada nadalje radi’. Ne vidim zašto se tako ne bi sprovelo – tako će sada i biti, potom sledi izveštaj stručnih službi i raspisivanje izbora. Tek kad Skupština sve ovo uradi, možemo da govorimo o kandidaturama“.

Za kraj, Čović je kazao da je klubovima neophodna pomoć države i da oni treba na njoj da budu zahvalni.

“Delim potpuno mišljenje predsednika Vlade gospodina Vučića da sada klubovi treba da počnu da vraćaju državi. Prethodno moramo da dođemo do uslova da se tako nešto desi. Mnogo je važnije da vraća državi, nego da se rasipaš na drugim adresama. To zavisi jedino od domaćinskog poslovanja. Ipak, nama je neophodna pomoć države, pa ponovo zamena teza u jednom dnevnom listu, kao Čović se nije kandidovao jer nije stala država iza njega. Ulazio sam u KK od 2001. godine, ušli smo tek 2011. godine i mislim da smo za ove četiri godine pokazali kako može da se radi. Zvezda ne bi mogla da živi do sada bez države, a znamo koje ime to personifikuje. Taj čovek ne pomaže samo Zvezdi, nego i Partizanu, ali mi smo podeljeno društvo i stalno larmamo i napadamo da li je dao ovima ili onima više. On je čovek koji razume sport i koji hoće da pomogne, ali za to treba da se napravi ambijent. Koliko god da nam država pomogne, treba da budemo zahvalni jer u ovoj zemlji postoje mnogo veći socijalni i ekonomski problemi. Moramo da se nosimo sa time i da ne kukamo“, zaključio je Čović za Sport Network.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve